İçişleri Bakanı Soylu, JÖH'e böyle seslendi: Bu yıl PKK'yi bitirelim

Bitlis'teki JÖH taburunu ziyaret İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye içindeki PKK'li sayısının 486 olduğunu söyledi. Soylu, "Çoğu bitti azı kaldı. Bu yıl bu işi bitirelim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bitlis'in Tatvan ilçesinde Jandarma Özel Harekat (JÖH) taburunu ziyaretinde, Türkiye içinde kalan PKK'li sayısının 486'ya düştüğünü söyledi ve "Bu yıl bu işi bitirelim" diye seslendi.

Geçen hafta iki askerin öldüğü Sehi Ormanları'nı PKK'lilere dar edeceklerini söyleyen Soylu şöyle konuştu:

"Çoğu bitti azı kaldı. Yurt içindeki terörist sayısı 486'ya kadar düştü. Allah nasip ederse bu yıl stratejisini yeniden planladığımız yeniden ortaya koyduğumuz ve adım adım takip ettiğimiz operasyon zincirimizle terör örgütüne 2020 yılının nasıl bir yıl olduğunu hep beraber göstereceğiz. Hem Sehi Ormanlarını hem Hırsız Çeşmesi dahil olmak üzere Ölek'in olduğu yerlerin tamamını onlara dar edeceksiniz. Sizin yeteneğiniz, bilginiz cesaretiniz, kararlılığınız ve eğitiminiz bunların üstesinden çok rahatlıkla gelir. Zaten ödleri patlıyor, kaçmaktan yoruldular. Bu yıl sıkıştırıp daha fazla, geçen yıl ve ondan önceki sene elde ettiğiniz başarıyı kat be kat bu yıl ortaya koyarak bu işi bitirelim. Hepinize inanıyorum, hepinize güveniyorum. Bir ölür bin diriliriz."

Bakan Soylu, 2019 biterken "Söz, 2020'de PKK kalmayacak" demişti. Soylu, 2016 yılının son günlerinde de PKK hakkında “Nisan ayında yok olacak” iddiasında bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Soylu: Söz, 2020'de PKK kalmayacakSoylu: Söz, 2020'de PKK kalmayacak