'Ramazan davulcuları hurda ve kağıt topluyor'

Gaziantep Davulcular ve Zurnacılar Dernek Başkanı Bileç Davulcu, korona virüsü nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, Ramazan ayında bahşiş toplayamayan davulcuların hurda ve kağıt toplamaya çıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep Davulcular ve Zurnacılar Dernek Başkanı Bileç Davulcu, korona virüsü önlemleri nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi. 8 bine yakın üyeleri olduğuna dikkat çeken Davulcu, "Bir ekmeğe muhtaç hale geldik. Normal şartlarda bahar ayları gelince düğün sezonu başlardı. Ancak alınan sağlık önlemleri, sokağa çıkma yasakları, düğün salonlarının kapatılması gibi nedenlerle iş yapamıyoruz" dedi.

Ramazan ayının davulculara ekmek kapısı olduğunu hatırlatan Bileç Davulcu, bahşiş toplamanın yasaklanmasıyla gelir kayıplarının arttığını belirterek, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız, davuluna tokmağı sahurda vurmaya devam ediyor ama ne olacağını kimse bilmiyor. Arkadaşlarımız, valilik, kaymakamlık ve diğer hayır kurumlarının yaptığı yardımlar ile geçinmeye çalışıyor. Yardım alamayanlar hurda ve kağıt toplamaya çıkıyor ama o da Gaziantep’te yasak olduğu için ağır para cezaları ile karşı karşıya kalmaktan korkuyorlar. Bir yetkilinin, davulcu ve zurnacıların ne yapacağını açıklamasını bekliyoruz."