İmamoğlu: Savunmamızı pazartesi vereceğiz

İçişleri Bakanlığı korona virüsüne karşı bağış kampanyası başlatan CHP'li belediyeler hakkında soruşturma başlattı. İmamoğlu, soruşturmayı yürüten müfettişe ilgili belgeleri ve savunmalarını pazartesi günü vereceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşenir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan bağış soruşturmasıyla ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, savunmalarını soruşturmayı yürüten müfettişe pazartesi günü teslim edeceklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı'ndan İmamoğlu'na ve Yavaş'a soruşturmaİçişleri Bakanlığı'ndan İmamoğlu'na ve Yavaş'a soruşturma

İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu soruşturmayla ilgili şöyle dedi: “Gündemde olan bağış kampanyamızı araştırmak için Büyükşehir Belediyemize müfettiş geldi. Yardım toplama kanununa aykırı olduğu iddiasıyla bir süreç başlatıldı. Belediye ile ilgili olan bu süreçte doğal olarak bizden de bilgi ve belge istendi. Burada, yardım toplama işlemine dair aykırılık iddiaları üzerine araştırmayı, ön incelemeyi yapacaklar. Elbette, bu süreçten sonra bir karar verilecek. Biz, yasal bağış topladığımıza dair düşüncemizde netiz. Belgeleri ile savunmamızı Pazartesi günü ilgili müfettişe teslim edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)