Fahrettin Altun'un kaçak yapıları yıkıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un İstanbul Kuzguncuk'ta kiraladığı araziye yaptırdığı yapılar mahalle halkının şikayeti üzerine İBB ekipleri tarafından yıkıldı. Fahrettin Altun açıklama yapmazken iktidara yakın gazeteci Ersoy Dede, "Fahrettin Altun, evinin arkasındaki araziyi hayrına ıslah ettiriyor. Mahalle halkı kendisine duacı. Sonra ihaleyle araziyi kiralıyor. Ve İBB ekipleri yandaş gazeteleriyle gelip yalandan bir pergoleyi söküp, ‘yıkım yaptık’ diye ayağa kaldırıyorlar ortalığı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un İstanbul Kuzguncuk'ta Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden bir arazi kiraladığı ve bu araziye kaçak yapılar yaptığı ortaya çıktı. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ekipleri, mahalle halkının şikayeti üzerine kaçak yapıları yıktı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre Fahrettin Altun, Üsküdar Kuzguncuk’taki evinin yanında bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait araziyi kiraladı. Daha sonra arazide yoğun bir çalışma başladı. Araziye peyzaj düzenlemeleri yapıldı, çevresine duvar örüldü, jiletli teller çekildi, çardak ve şömine yapıldı. Mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine dün arazide İBB ekiplerince yıkım yapıldı. Bölgedeki yurttaşların evlerine çivi bile çakamadıklarını belirten mahalle sakinleri yaşanan bu duruma tepki gösterdi.

Fahrettin Altun'un kaçak yapı haberine terör soruşturmasıFahrettin Altun'un kaçak yapı haberine terör soruşturması

İBB’nin CHP’li meclis üyesi Nadir Ataman, “Öncelikle bana bu bilgi geldiğinde inanmadım. Bu kadar önemli bir konumda olan bir kişinin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde böyle izinsiz, ruhsatsız bir uygulama yapacağını düşünemedim. Daha sonra yaptığım araştırmada mahalleden gelen şikâyetler neticesinde yerin Fahrettin Altun tarafından kiralandığını ve yaptırıldığını öğrendim. Mahalleli o kadar bıkmıştı ki her gün bana ‘ne oldu’ diye soruyorlar” dedi.

Kaftancıoğlu: Altun, yakalandığı gün araziyi kiraladıKaftancıoğlu: Altun, yakalandığı gün araziyi kiraladı

Konuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’ne taşıyacağını belirten Ataman, “Büyükşehir Belediyesi gerekli yasal yollara başvuracak. Ben de CHP meclis üyeleri ile birlikte suç duyurusunda bulunacağım. Millet canının derdindeyken sokağa çıkmayın çağrılarına rağmen evine ekmek götürebilmek için, aç kalmamak için çalışmak zorunda kalan milyonlar varken, Fahrettin Altun’un kiraladığı alanda inşaat tam gaz devam ediyor. Milletin derdi hayatta kalmak, bunlar yalıda yaşamak derdinde” diye konuştu.

AÇIKLAMA FAHRETTİN ALTUN'DAN DEĞİL ERSOY DEDE'DEN GELDİ

Fahrettin Altun konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, Ak Parti'ye yakın gazetecilerden Ersoy Dede, sosyal medya hesabından "İşin esasını anlatayım" diyerek şu açıklamayı yaptı:

'İletişim Başkanı Prof.Dr. Fahrettin Altun hakkında saçma sapan haberler yapıldı. İşin esasını anlatayım.. Sn. Altun, Kuzguncuk’ta, mahalle arasında 45 metrekare üzerine oturan mütevazı bir müstakil evde ikamet ediyor. Evin arkasında da güvenlik zaafiyeti doğuran bir boş arazi var. Altun, taşındığında burayı hayrına ıslah ettiriyor. Oradaki tinerci/balici tayfasının ayağı kesilince mahalleli duacı. Sonra vakıflar bu arazi için kiralama ihalesi açınca, herkese açık bu ihaleyi alıyor. Ve İBB ekipleri yandaş gazeteleriyle gelip yalandan bir pergoleyi söküp, ‘yıkım yaptık’ diye ayağa kaldırıyorlar ortalığı. Yıkım değil, söküm. Çünkü yapı falan yok ortada. İşin esası budur..'