İsyan soruşturmasında 220 tutukluya ‘tutuklama’

Batman M Tipi Cezaevi'ndeki isyanla ilgili "Kamu malına zarar verme, hükümlü veya tutukluların ayaklanması, görevi yaptırmamak için direnme" gerekçeleriyle soruşturma açıldı. Şimdiye kadar ifadesi alınan 220 tutuklu hakkında tutuklama kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman M Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlüler, infaz yasası kapsamına alınma talebi ile 4 Nisan günü çıkan isyanla ilgili soruşturma sürüyor. Tutuklular ve yetkililer arasında yapılan görüşmeler sonucu isyanın sonlanmasıyla birlikte 439 tutuklu ve hükümlü, iyarbakır T Tipi Cezaevi’ne sevk edildi.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu ve hükümlüler hakkında soruşturma açtı. Toplam kaç tutuklu ve hükümlü hakkında soruşturma açıldığı bilinmiyor, ancak şimdiye kadar 220 tutuklu ve hükümlünün ifadesi bulundukları cezaevi SEGBİS’i üzerinden alındı. Savcılığın yürüttüğü soruşturmada ayrıca gizlilik kararı verildi. Tutuklu ve hükümlüler, isyana katılmadıklarını ve cezaevindeki malzemelere zarar vermediklerini belirtirken, savcılık, şimdiye kadar ifadesini aldığı 220 tutuklu ve hükümlü hakkında tutuklama talep etti. Batman 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 220 tutuklu ve hükümlü hakkında "Kamu malına zarar verme, hükümlü veya tutukluların ayaklanması, görevi yaptırmamak için direnme" suçlarını gerekçe göstererek tutuklama kararı verildi.

27 KİŞİ İSYANI BAŞLATTI İDDİASI

Savcılık soruşturmasında, tutukluların "Biji Serok Apo" sloganını attığını ve isyanın B-16 koğuşunda başladığı, B4, B9, B10, B11, B15, B17, A13, A14, A15 koğuşlarında bulunan tüm tutukluların isyana katıldığı iddia edilirken, tutuklu ve hükümlülerin koğuş kapılarına sert cisimlerle vurarak “ya isyan ya ölüm” sloganı attıkları, ardından koğuş kapılarının kırılarak isyanın başlatıldığı, cezaevinde birçok eşyayı kırdığı ileri sürüldü. (Kaynak: MA)