Getir kuryesinde korona çıktı

İstanbul Bulgurlu'daki bir Getir kuryesinde korona virüsü testi pozitif çıktı. Depodaki paketsiz ürünler imha edilirken çalışanlar 14 gün ücretli izne çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevrimiçi sipariş uygulaması Getir'in İstanbul Bulgurlu'daki deposunda çalışan bir kuryede korona virüsü tespit edildi. Getir resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada çalışanlarının test sonucunun pozitif olduğunu açıklayarak, konuyla ilgili belirlenen prosedürü paylaştı.

Şirket kuryenin durumunun iyi olduğunu belirtirken depoda çalışmaların durdurulduğunu ve bu depodaki çalışanların 14 gün ücretli izinle evlerine gönderildiğini açıkladı.

Getir’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ilgili depo, bu depoya bağlı araç, motor ve güvenlik ekipmanlarının dezenfekte edildiği belirtildi.

Şirket bu depodaki paketli olmayan ürünlerin tamamının imha edildiğini ve temizlik/dezenfektasyon işleminin tamamlayarak deponun 24 saat içinde tamamen yeni bir ekiple hizmete gireceğini açıkladı.

Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS), korona virüsü nedeniyle taşıma işkolundaki işyükünün ağırlaştığına ve sağlık çalışanlarından sonra en riskli grubu lojistik hizmetlerinde çalışanların oluşturduğuna dikkat çekmişti. (HABER MERKEZİ)

TÜMTİS: Lojistik ve kargo işçileri büyük risk altındaTÜMTİS: Lojistik ve kargo işçileri büyük risk altında

Etiketler kurye korona getir