'Geber' diyen bürokrat: Yaşlılara da 'ısınamamış'tı

Bir kadının korona virüsü açıklamasına 'Geber' diyerek nefret suçu işleyen ve görevden alınarak hakkında soruşturma başlatılan Nail Noğay, 17 yıl önce de 'yaşlılara ısınamadığı' şeklindeki sözleri ile gündem olmuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını ile ilgili yapılan bir haberde ‘nasıl evde kalayım, şu an dilenmekten geliyorum’ diyen kadına sosyal medyada ‘Geber’ dediği için görevden alınan İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Nail Noğay 17 yıl önce de 'yaşlılara ısınamadığı' şeklindeki sözleri ile gündeme gelmişti.

AK Parti iktidarının ilk yılında Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) ve bünyesindeki çeşitli yuvalara müdür olarak "imam ve din eğitimi öğretmeni" kökenliler atandı. Bu kapsamda 2003 yılı Ekim ayında Eyüp Çocuk Yuvası Müdürlüğü'ne, Malatya İmam Hatip Lisesi mezunu olan Nail Noğay getirildi. Noğay göreve başlamasının iki ay sonrasında Milliyet gazetesinde Pınar Aktaş imzasıyla yayınlanan haberde son olarak görev yaptığı Semiha Şakir Huzurevi'nden yakınarak, "Kısmet burasıymış. Yaşlılara pek ısınamadım. Çocukları çok severim. Yaşlılar sonuçlanan birşey. Ama çocuğun geleceği var. Bir 5-10 yıl sonra geleceklerini görebiliyorsun" demişti.

Haberde ayrıca 1962 Malatya doğumlu Noğay'ın ilk ve ortaöğrenimini tamamladıktan sonra Malatya İmam Hatip Lisesi'ni bitirdiği, daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduğu, Sivas ve Malatya'da çeşitli sosyal hizmetler kurumlarında çalıştığı da belirtilmişti.

Bu haberin yayınının ardından Nogay görevden alınıp yerine öğretmen Zafer Kılıç atanmıştı.

'Geber' diyen müdür yardımcısı görevden alındı'Geber' diyen müdür yardımcısı görevden alındı

Ne olmuştu?

Euronews’un paylaştığı haber videosunda, bir kadın “Şu anda çok mağdur durumdayım. Bu sabah, ayıptır söylemesi, çocuklarıma kahvaltı ettiremedim ve bu benim zoruma gitti. Devletimiz bu duruma bir el koysun. Şimdi çocuklarım aç kalmasınlar diye dilenmekten geliyorum. Pastaneleri, çöpleri gezerek çocuklarıma ekmek getirdim. ‘Kal’ diyorsunuz ama mecburuz gitmeye. Çoluk çocuğumuz var, açız yani aç, aç. Biz açlıktan ölelim ama çoluğumuza çocuğumuza bir şey olmasın. Bana ne güzel diyorlar ki, ‘Çıkma, çıkma.’ Mecbur çıkacağım. Bir gelir olmayınca ne olacak? Mecbur kendimi dışarı atacağım. Şu anda ben dilenmekten geliyorum, kim bunu biliyor? Sadece ‘çıkma’ yapıyorlar. Gelsinler evimin halini görsünler,” sözleriyle içinde bulunduğu durumu anlattı.

Bu video bir hesaptan “Romanlardan ‘evde kal’ çağrılarına yanıt: Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım şimdi ben dilenmekten çöpten yiyecek toplamaktan geliyorum” denilerek paylaşıldı.

Bu paylaşımı da İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Nail Noğay alıntılayarak “Geber” ifadesiyle yeniden paylaştı. Görev tanımı “Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Çocuk Kulüpleri Birimi” olan Noğay, gelen tepkiler üzerine yaklaşık 7 saat sonra tweet’ini silmişti. Noğay hakkında açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kendisinin görevden alındığını ve hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Noğay sosyal medya hesabını da kapattı. (HABER MERKEZİ)

.