Kastamonu'ya il dışından gelen yaklaşık 38 bin kişi izolasyona alındı

Kastamonu'ya son 15 günde il dışından gelen yaklaşık 38 bin kişi, 14 süreyle izolasyona alındı. Kastamonu Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, "Sağlık ekipleri tarafından takipleri yapılıyor. Hastalık belirtisi olanlar hemen hastanelerimize yönlendirilmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kastamonu Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgınıyla ilgili açıklama yaptı.

Salgına karşı verilen savaşı kazanacaklarına inandığını söyleyen Sadettin Yazı, "İl merkezimiz ve 19 ilçemizde 500'e yakın personelle 50 filyasyon ekibi (salgının kaynağını araştıran ekip) kuruldu. Ekiplerimiz 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak vatandaşlarımızı ziyaret etmekte, filyasyon çalışması yapmaktadır. İstanbul'dan ilimize son bir ayda çok sayıda hemşerimiz gelmiştir" diye konuştu.

Herkesin sağlığının korunması amacıyla kente il dışından gelenlerin ev ev gezilerek tespit edildiğini ve muayenelerinin yapıldığını anlatan Yazı, şöyle devam etti:

"Son 15 günde ilimize gelen 38 bin civarında vatandaşımız, tespitleri yapılarak ve form imzalatılarak 14 gün süreyle ikametlerinde izolasyona alındı. Sağlık ekipleri tarafından takipleri yapılıyor. Hastalık belirtisi olanlar hemen hastanelerimize yönlendirilmiştir. Ekiplerimiz tarafından, testi pozitif çıkan hastalarımızla teması bulunan vatandaşlarımızın ikametlerinde izolasyon ve takipleri de yapılmaktadır." (KASTAMONU/AA)