Düzce, Niğde, Siirt ve Bilecik'te karantinalar

Siirt'te iki köy ve üç mezra, Bilecik'te bir köy, Niğde'de iki belde ve Düzce'de bir ilçe korona virüsü karantinasına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Düzce'nin Yığılca ilçesi, Niğde'de iki belde, Siirt'in Şirvan ilçesinde iki köy ve üç mezra ile Bilecik'in merkeze bağlı Aşağıköy köyü korona virüsü (Covid-19) nedeniyle karantinaya alındı.

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Kesmetaş köyündeki bazı kişilerin Covid-19 testlerinin pozitif çıkması ve İstanbul ile diğer illerden gelişlerle bazı vatandaşların ev karantina kurallarına uymaması sonucu yeni kararlar aldığı duyuruldu.

İlçeye bağlı Taşyaka ve Kayahisar köylerinin yanı sıra Kayalı mezrası ile Kesmetaş köyüne bağlı Bindal ve Ankebir mezralarının 14 gün süreyle karantinaya alındığı belirtildi.

İlçeye bağlı Akgeçit köyünde de 2-16 Nisan tarihlerinde 14 günlük karantina uygulamasına geçilmişti.

Öte yandan Siirt'te yerel basının iddiasına göre, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür’ün de yaptırdığı test sonuçları pozitif çıktı.

Bilecik'te ise merkeze bağlı Aşağıköy köyünde Covid-19 çıkması nedeniyle, karantina uygulanmasına karar verildi. Söz konusu köye, 19 Nisan'a kadar giriş-çıkışlar izne bağlı olacak.

Niğde'nin Çiftlik ilçesine bağlı Bozköy beldesi ve Altunhisar ilçesine bağlı Karakapı beldesi de 14 gün süreyle karantinaya alındı. 1 Nisan'da da ilçeye bağlı Ulukışla köyü karantina altına alınmıştı.

Düzce ise Yığılca ilçesi gece yarısı itibarıyla karantinaya alınacak. Valilikten yapılan açıklamada, karantinanın 15 gün süreceği belirtildi.

Açıklamada, "İstisnai durum olarak; çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan yada işyeri sahiplerinin bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi vs.) belgelerini ibraz etmek şartı ile, başta sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanların; görevli olduklarına dair belge veya kimlikle geliş/gidiş yapabilmesine, yukarıda sayılanlar dışında yer almakla birlikte uygun görülmesi halinde, il merkezinde seyahat izin kurulundan, ilçede ise Kaymakamlıktan izin alınarak gidiş geliş yapmasına izin verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Cumayeri, Gölyaka, Yığılca ve Kaynaşlı ilçelerinde de tüm açık ve kapalı pazar yerlerinin 15 gün süreyle kapatılmasına da karar verildi. (DUVAR-AA)