20-65 yaş arasında maske dağıtılacak

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda ePttAVM.com üzerinden kargo ile ücretsiz maske dağıtımına başlandığı duyuruldu. Ancak ilk günden sistemin altyapısı çöktü, PTT 'en yakın zamanda maske dağıtımı başvuruları e-devlet üzerinden alınacak' duyurusu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de korona virüsü tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgeyle, sosyal alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.

Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın koordinasyonunda vatandaşlara maske dağıtılacağını açıkladı. Altun, maske.epttavm.com adresindeki formu dolduran her vatandaşın evine haftada 1 paket (5 adet) maske teslim edileceğini söyledi.

Maske dağıtımı sadece 20-65 yaş arası vatandaşlara yapılacak.

BÜYÜK YOĞUNLUK YAŞANDI

Bu arada "PttAVM.com" internet sitesi üzerinden yapılan duyuruda, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda "https://maske.epttavm.com" üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu belirtildi.

Duyuruda, "Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)