İnşaat işçileri korona virüsüne teslim edilmiş!

İnşaat-iş Sendikası, İstanbul’daki Emaar şantiyesinde çalışan işçilerin yemekhane görüntülerini paylaştı. Korona virüsüne karşı herhangi önlem alınmadığının görüldüğü videoda işçiler, sağlıksız yemekhane koşullarına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü ile mücadele kapsamında evden çıkılmaması, fiziki mesafeye dikkat edilmesine yönelik uyarılara rağmen, çalışmak zorunda olan işçilerle ilgili önlemler alınmadığı eleştirilerini doğrulayan bir görüntü daha ortaya çıktı.

İnşaat-İş Sendikası tarafından paylaşılan Emaar şantiyesindeki durumu gösteren videodaki işçiler, “Koronaların üstünden atla” diyerek birbirleriyle şakalaşırken sağlıksız yemekhane koşullarına, “Bir masada dört kişi yemek yiyorlar. Bu adamlar nasıl hastalık kapmasın?” diyerek tepki gösterdi.

“Eve gitsek aç kalırız” diyen işçilere destek veren İnşaat-İş Sendikası da yemekhaneden gelen görüntüler için, “Emaar şantiyesinde olası salgın yayılmasından ve ölümlerden Emaar Tav-Sera yönetimi sorumludur” ifadelerini kullandı.

Korona virüsü, Türkiye’de ilk defa 11 Mart’ta tespit edildi. O tarihten itibaren, toplam 2 bin 433 kişi salgına yakalanırken virüs nedeniyle 59 kişi vefat etti. (HABER MERKEZİ)

Erteleme var ama faizle, izin var ama ücretsizErteleme var ama faizle, izin var ama ücretsiz