Mehdi Zana, korona virüsü iddiasını yalanladı

Eski Diyarbakır Belediye Başkanı Mehdi Zana, korona virüsü testinin negatif çıktığını, virüse yakalandığına dair haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç'te yaşayan eski Diyarbakır Belediye Başkanı Mehdi Zana, korona virüsüne yakalandığı iddiasını yalanladı. Zana, "Gelip kan ve boğazımdan örnek aldılar, kontrollerde temiz çıktı" diye konuştu.

Rudaw'ın haberine göre, İsveç’in başkenti Stocholm’de yaşayan eski Diyarbakır Belediye Başkanı Mehdi Zana, kendisine yeni tip korona virüsü (Covid-19) bulaştığı yönündeki haberlerin doğruyu doğru olmadığını söyledi.

İsveç Kürtçe Radyosu’na açıklama yapan Zana, "Kontrolden geçtim. Gelip kan ve boğazımdan örnek aldılar, kontrollerde temiz çıktı. Fakat geçen hafta ablamın eşi, damadımız Yaşar bu hastalıktan vefat etti. Ablam da 3 gün hastanede kaldı, sonra çıkardılar, şimdi evde tutuluyor” dedi.

Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Mehdi Zana, “Doktorların tahlil sonuçlarına göre sağlık durumun gayet iyi. Hakikaten ben de kendimi iyi hissediyorum” ifadelerini kullandı.