Saldırıya uğrayan tiyatrocu Cenk Şengül: Söyledikleri tek şey vardı, 'Vurun, vurun, vurun'

Twitter'da tehdit edilen HDP'li Veli Saçılık'a destek verince kendisi de tehdit edilen ve ardından saldırıya uğrayan tiyatrocu Cenk Şengül, Esenyurt Kent Konseyi'nde basın açıklaması düzenledi. Şengül, "Devlet mekanizması bu faaliyetlere izin vermemeli. Ben sıradan, tiyatro yapan bir adamım. Ne mafya, ne çete ile ilgili bir iddiam yok. O yüzden adalet mekanizması içerisinde bu işin kimsenin kollanmadan, aidiyetleri sebebiyle ayrıcalık gösterilmeden, adalet önüne çıkmasını talep ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Parti Meclisi Üyesi Veli Saçılık'a destek verdiği için saldırıya uğrayan tiyatro eğitmeni Cenk Şengül, 12 Mart'ta Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde bulunan Esenyurt Kent Konseyi Çalışma Ofisinde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Toplumumuzun barışa ve birliğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemde bu tür provokatif saldırılar kentimizin huzuruna doğrudan saldırıdır" denildi.

'YERSİZ VE ZAMANSIZ DAVRANAN KİŞİLERE ZİBİDİ DENİR'

Veli Saçılık, geçtiğimiz cumartesi günü Twitter hesabından Aşkın Dinçer adında bir şahıs tarafından tehdit edildiğini kendisine gelen tehdit mesajı ile birlikte paylaşmıştı. Veli Saçılık'a destek tweeti atanlardan biri olan Cenk Şengül'dü. "Benimle birlikte bir çok kişi o tweetin altında reaksiyon gösterdi" diyen Şengül şöyle konuştu: "Veli Saçılık’a ‘Sana selam gönderdik. Sen selamımızı aldın ama hala boş konuşuyorsun be oğlum’ diye bir mesaj göndermişti. Bunun tehdit olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kişi de Ülkü Ocakları teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı. Resmi bir kurumda ciddi bir vasfı var. Bende mesaj olarak o kişiye Veli Saçılık’ın yanında olduğumuzu belirtmek için aynı mesajı bize de göndermesi gerektiğini belirten bir mesaj gönderdim. Mesajda ‘zibidi’ diye bir kelime kullandım. Kızgınlıkla kullanmadım çünkü o kelimenin bir gerekçesi var. Ben bir yere dayandırıyorum. Çünkü bunlar, bizim için korkunç olduğunu sanan gülünç insanlar. Hukuk devletinde yaşıyorsak, kişiyi tehdit etmek hukuk devletinde yeri yoktur. Kişiyi darp ederek cezalandırma yaşadığımız zamana da aykırı bir davranıştır. TDK'de ''zibidi'' kelimesi yersiz ve zamansız davranan kişi demek. O akşam bir çok kişi tehdit mesajları gönderdi. Tehdit edenler kimliklerini gizleme gereği duymadılar. Çoğu Ülkü Ocakları Derneği temsilcileriydi"

'14 KİŞİLİK BİR GRUP ÜZERİME ÇULLANDI'

Cenk Şengül, Esenyurt Kent Konseyi'nde basın açıklaması yaptı.

Cenk Şengül, Twitter hesabında bir çok tehdit mesajı aldı. ''Tehdit edenlerin kimliklerini gizleme gereğini bile duymadı'' diyen Şengül şöyle devam etti: "Ertesi gün benim atölyenin yanında olan arkadaşımın atölyesine geçtim. Saat 16.30 sırasında tanımadığımız kalabalık bir grup içeri girdi. 14 kişilik bir grup. Ben ayağa kalkınca üzerime çullandılar. Konuştukları tek şey vardı, ''Vurun, vurun, vurun’'. Sabah gelmişler, sürekli gözlemlemişler ve organize olmuşlar. Hatta yanımızda bir arkadaşımız daha vardı onun gitmesini beklemişler. Saldırı esnasında üç kişi arkadaşımı tutuyordu. Ellerinde kesici aletler vardı. 'Eğer hareket edersen bıçaklarız’ diyorlardı. Olaydan sonra Aşkın Dinçer bana ‘Konuyu anladın mı şimdi zibidi’ diye bir mesaj gönderdi. Olay 16.30’da meydana geliyor Aşkın Dinçer bana 16.57’de mesaj gönderiyor. Şimdi o ilişkilendirmeyi yapıp suç duyurusunda bulunacağız"

'HUKUK DEVLETİNDE BU SALDIRI ÇETE EYLEMİDİR'

Bu yapılanların çete faaliyeti olduğunu ifade eden Şengül, "Hukuk devletinde bu saldırı çete eylemidir. Zaten kutuplaştığımız ve ayrıştığımız bir dönemden geçiyoruz. Devlet mekanizması bu faaliyetlere izin vermemeli. Ben sıradan, tiyatro yapan bir adamım. Ne mafya, ne çete ile ilgili bir iddiam yok. O yüzden adalet mekanizması içerisinde bu işin kimsenin kollanmadan, aidiyetleri sebebiyle ayrıcalık gösterilmeden, adalet önüne çıkmasını talep ediyorum" dedi.

Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, Cenk Şengül'e yapılan saldırı nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Aynı zamanda Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi olan tiyatro eğitmeni Cenk Şengül, 8 Mart Pazar günü, çalışmalarını yürüttüğü Esenkent Çarşı AVM’deki atölyesinde 15 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. 7 Mart Cumartesi günü sosyal medya hesabından tehdit edildiğini duyuran HDP Parti Meclisi Üyesi Veli Saçılık’ın tweetine yorum yapan Cenk Şengül, Saçılık’ın “Beni tehdit etti” dediği Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer tarafından tehdit mesajları almaya başladı. Dinçer’in yanı sıra farklı Twitter hesaplarından da tehditler alan Şengül, 8 Mart Pazar günü atölyesinde yalnız olduğu sırada saldırganlar tarafından darp edildi. Toplumumuzun barışa ve birliğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemde bu tür provokatif saldırılar kentimizin huzuruna doğrudan saldırıdır. Bunu yapanlar kimseler bilmeliler ki, tiyatro eğitmeni ve yürütme kurulu üyemiz Cenk Şengül'de yalnız değildir" denildi.