HDP'li Ahmet Kaya'ya ajanlık baskısı: Seni Rojava'ya götürür sonra da tutuklarız

Ankara’da kendisini 'istihbarat elamanı' olarak tanıtan kişilerce kaçırılarak ajanlık dayatıldığını iddia eden HDP üyesi Ahmet Kaya, "Seni Rojava'ya bırakır, oradan gelmişsin gibi yapıp tutuklarız" tehdidinde bulunduklarını söyledi. İHD ise olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’da kendisini 'istihbarat elamanı' olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılarak ajanlık dayatıldığını iddia eden HDP üyesi Ahmet Kaya, İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) ilişkin açıklama yaptı.

Etimesgut'ta kendini polis olarak tanıtan kişiler tarafından beyaz bir araçla kaçırıldığını iddia eden Ahmet Kaya, yaşadığı olayı şu sözlerle anlattı:

"Pazartesi günü yolda yürürken karşıma çıkıp konuşmak istediklerini söylediler ve zorla beyaz bir araca bindirerek tenha bir alana götürdüler. Yaklaşık üç saat kendileri ile işbirliği yapmam konusunda önce teklif, sonra tehdit ederek korkutmaya çalıştılar. Bu taleplerini reddedince de tehdit ettiler ve şantaj yaptılar. "Ankara sana yasak, bir daha buraya gelmeyeceksin' , "Seni Rojava'ya götürüp bırakırız, oradan gelmişsin gibi yapar, tutuklarız" dediler. Yaptıkları tüm teklifleri reddedince beni Kızılay'a bıraktılar. Sonrasında da fiziki takibe devam ettiler. Peşimi bırakmayacaklarını söylediler. Başıma bir sey gelirse AKP hükümeti sorumludur."

İHD: 'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 2019 yılında bu yönde 137 başvuru aldıklarına dikkat çeken Türkdoğan, devlet içerisindeki istihbarat kurumlarının yasa dışı, kanunsuz faaliyetlerinin denetlenmesi çağrısında bulundu.

Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu hatırlatan ve kanun dışı uygulamaların son bulması gerektiğini ifade eden Türkdoğan, "Tecrübeli bir siyasetçiye dahi bu yapılabiliyorsa polisin ve istihbaratın denetlenmesi gerekiyor.  Yetkili makamları bir kez daha uyarıyoruz; kanun dışı suç teşkil eden uygulamalarının son bulması gerekiyor. Bu ülkenin bir anayasası, yükümlü olduğu uluslararası sözleşmeler var" ifadelerine yer verdi.

RÜŞTÜ TİRYAKİ: 1990'LI YILLARA GERİ Mİ DÖNÜYORUZ?

Açıklamaya katılan HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ise 1990'lı yılları işaret etti ve şunları söyledi: "Bu ülkenin tarihinde kaçırılan ve kendisinden haber alınamayan birçok insan var. Her karşılaştığımız olayda 1990'lı yıllara geri mi dönüyoruz diye düşündürüyor. Beyaz torosların yerini siyah transporterlar aldı. Biz parti olarak kimsenin bilmediği, görmediği bir şey yapmıyoruz. Hatta tüm toplantıları kamuoyuna açıklıyoruz. Bizimle ilgili birileri bir şey öğrenmek istiyorsa parti organlarına sormaları yeterli. Biz demokratik siyaseti savunuyoruz. Eğer bu yöntem doğru olsaydı Saddam kahraman olurdu."