Murat Yetkin yazdı: AB ile henüz sonuç yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel ziyaretini yazan gazeteci Murat Yetkin, "Yüksek beklentilerle gelinen görüşmelerden elle tutulur bir sonuç çıkmamıştı. Ziyaretin kendisi en önemli gelişmeydi neredeyse; Erdoğan’ın 2017 Mart ayından bu yana ilk Brüksel teması oluyordu. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, içeride karşılıklı olarak konuşma tonu yükselmiş, sinirler gelişmişti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel temaslarına ilişkin kişisel web sitesinde, 'Brüksel'de sert tartışma: AB ile henüz sonuç yok' başlıklı bir analiz yayınladı. Erdoğan'ın AB'yi Suriye denklemine dahil etmek ve NATO'nun Suriye konusundaki desteğini somutlaştırmak istediğini belirten Yetkin, beklenen sonuçların elde edilemediğini yazdı.

Murat Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Erdoğan önce “programlar uyuşursa” ihtiyatıyla görüşme talep edilen NATO genel sekreteriyle görüştü. (Erdoğan’ın Brüksel seyahati önceden planlanmış bir program değildi. 4 Mart’ta AB Konsey Başkanı Charles Michel’in Ankara ziyareti sırasındaki daveti ve 5 Mart’ta Putin’le görüşme sonrasında, 6 Mart’ta karar verilmiş bir seyahatti.) NATO genel sekreterinin desteğin devam ettiği, ancak ülkelerin verecekleri destek kararının onlara kalmış olduğu, kendisinin ancak tavsiyede bulunabileceğini söylediğini anlıyoruz.

Bu görüşme sonrası ortak basın toplantısına gönülsüz katılan Erdoğan’ın bir sonraki görüşme, yani Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüşmesi sonrası basın toplantısına katılmak istememesinin asıl sebebi de buydu. Yüksek beklentilerle gelinen görüşmelerden elle tutulur bir sonuç çıkmamıştı. Ziyaretin kendisi en önemli gelişmeydi neredeyse; Erdoğan’ın 2017 Mart ayından bu yana ilk Brüksel teması oluyordu. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, içeride karşılıklı olarak konuşma tonu yükselmiş, sinirler gelişmişti."

YAZININ TAMAMI