Kavala: Casusluk suçlaması öncekilerden daha saçma

15 Temmuz soruşturması kapsamında 'siyasal veya askeri casusluk' suçlamasıyla yeniden tutuklanan iş insanı Osman Kavala, avukatları aracılığıyla cezaevinden açıklama yaptı. Kavala, “Öncekilerden daha da saçma olan bu iddianın, Yargı Reformu paketinin getirdiği, iddianame öncesi 2 yıllık tutuklama süresi kısıtlamasını ve AİHM’in ihlal kararını boşa çıkartmaya yönelik olduğu açıktır" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İş insanı Osman Kavala, Gezi Parkı davasında beraat etmesinin ardından 15 Temmuz soruşturması kapsamında yeniden tutuklanmıştı. Kavala, dün aynı soruşturma kapsamında kendisine yöneltilen 'siyasal veya askeri casusluk' suçlamasıyla sevk edildiği İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nce bir kez daha tutuklandı.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kavala, avukatları aracılığıyla suçlamalara yanıt verdi. Şahsına yönelik son iddiayı 'öncekilerden daha da saçma' olarak niteleyen Kavala, normal karşılanması halinde bu tutumun ceza davaları için tehlikeli bir örnek oluşturacağına dikkat çekti.

YARGI MENSUPLARI YASALARI İHLAL EDİYOR

Kavala’nın avukatları aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:

“Öncekiler gibi hiçbir delile dayanmayan, ancak öncekilerden daha da saçma olan bu iddianın, Yargı Reformu paketinin getirdiği, iddianame öncesi 2 yıllık tutuklama süresi kısıtlamasını ve AİHM’in ihlal kararını boşa çıkartmaya yönelik olduğu açıktır.

Tutukluluğumu ne pahasına olursa olsun devam ettirme niyetinin, yargı mensuplarını yasaları ihlal etme noktasına sürüklemiş olduğunu görmek son derece üzücü ve endişe vericidir. Normal karşılanması halinde bu davranış, ceza davaları için tehlikeli bir örnek oluşturacaktır." (HABER MERKEZİ)