Dışişleri: Mülteciler endişelenip hareketlendi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, mültecilerin Avrupa'ya göçüne izin verilmesi kararına karşın "Ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur" dedi. Aksoy, göç hareketini, "Gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır" sözleriyle izah etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İdlib'de Türk askerlerine yönelik saldırı sonrası, Türkiye'deki mültecilerin Avrupa'ya gidişlerinin engellenmemesi kararının ardından yaşanan göç hareketliliğiyle ilgili Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy,  Türkiye'deki mültecilere ilişkin yöneltilen bir soruya verdiği yazılı yanıtta, "İdlip’de yaşanan ve yüz binlerce insanın yerlerinden edilmesine neden olan son gelişmeler, ülkemiz üzerindeki mevcut göç baskısını daha da artırmıştır" ifadesini kullandı. Son gelişmelerin sığınmacıları derinden etkilediğini söyleyen Aksay, "Nitekim gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır. Durumun kötüleşmesi halinde bu risk artarak devam edecektir. Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur" dedi. (HABER MERKEZİ)

Yunanistan sınırında mültecilere gazlı saldırıYunanistan sınırında mültecilere gazlı saldırı

'Geçişler artarsa yeni Alan bebekler olabilir''Geçişler artarsa yeni Alan bebekler olabilir'