KPSS birincisini mülakatta düşük puanla elediler  

KPSS'de coğrafya alanında Türkiye birincisi olan Alparslan Uysal mülakatta elendi. Mülakattaki tüm sorulara doğru cevap verdiğini belirten Uysal “Öğretmenlik hakkım elimden alındı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yüksek puan elde ederek mülakata girmeye hak kazanan ancak bu mülakatlarda düşük not verilerek elenen öğretmen adaylarına bir yenisi eklendi. Evrensel'in haberine göre, bu kez de 2019 KPSS'de coğrafya alanında Türkiye birincisi olan Alparslan Uysal, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için girdiği mülakatta düşük puan verilerek elendi.

Alparslan Uysal, yaşadıklarını Twitter'daki paylaşımıyla duyurdu. Paylaşıma göre Uysal, 2019 KPSS sınavında 86 puan alarak coğrafya öğretmenliği alanında Türkiye birincisi oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuran Uysal, mülakat sınavına girdi. Ancak sonuçları görünce hayal kırıklığına uğradı. “Tercih yapmaya hak kazanamadınız” ifadeleriyle karşılaşan Uysal, "Sözlü sınav sonucunda puanım 55'e düşürüldü" dedi.

'ÖĞRETMENLİK HAKKIM ELİMDEN ALINDI'

Uysal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “2019 KPSS’de coğrafya öğretmenliği alanında birinci oldum. Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınav sonucunda puanım 55’e düşürüldü ve öğretmenlik hakkım elimden alındı. Sözlü sınavda sorulan 4 soruyu da doğru cevaplamıștım."

Alparslan Uysal, sonuç belgesini Twitter adresinde yayınladı.

2018 yılında da KPSS'den 88 puan alarak ÖSYM’nin açıkladığı sıralamaya göre fizik öğretmenliği branşında Türkiye birincisi olan Deniz Eren Demir, mülakatta tüm sorulara doğru cevaplamasına rağmen 54 puan verilerek elenmişti.