Diyanet'in toplantı adresi beş yıldızlı oteller

Diyanet İşler Başkanlığı, son bir ayda düzenlediği kurum içi toplantı ve seminerler için adres olarak Antalya'daki beş yıldızlı otelleri tercih etti. Diyanet, başkanlık merkezi ve yeni yapılan tesisinde büyük salonlar olmasına rağmen, otellere toplantılar için milyonlarca lira ödedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı, son bir aydır kurum için eğitim seminerleri düzenliyor. 15 Ocak'ta 'Murakıplar Semineri', 27-30 Ocak tarihleri arasında 'Eğitim Görevlileri Semineri', 18-24 Ocak ve 26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında da '4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu Öğreticilerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri' düzenlendi. Toplantıların bir bölümü ise sürüyor.

Yoksul insanlara pazar alışverişi için akşam saatlerini tavsiye eden Diyanet, Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre seminer ve toplantılar için adres olarak 5 yıldızlı WOME Deluxe, Alan Xafira, Silence Beach Resort gibi Antalya'daki lüks otelleri tercih etti.

Diyanet'in Ankara Eskişehir Yolu'ndaki merkez binasındaki konferans salonunun yanı sıra, merkezin hemen arkasına yapılan büyük tesislerde de salonlar bulunuyor.

Gazetenin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Diyanet, merkezlerindeki yatak kapasitesinin azlığından dolayı otellerde toplantı yaptıklarını belirtti. Diyanet, verilen paraların da harcırah kanunu kapsamında olduğunu bildirdi.