Çocuk yaşta evlilikleri savunan profesöre sınıfta protesto

Elazığ depremini çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasına bağlayan Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bedri Gencer'i öğrencileri sınıfta protesto etti. Bedri Gencer kendisini savunurken Hayrünissa Gül ile küçük yaşta evlenen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü örnek vererek "Sizin mantığınıza göre Abdullah Gül'ü de cezaevine atmak lazım" diyerek savunmaya çalıştı. Öğrenciler sınıfı terk etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nden Prof. Dr. Bedri Gencer, Elazığ'daki depremin nedenini çocuk yaştaki evliliklerin yasaklanmasına bağlamıştı. Twitter hesabından  "Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı" diyen Bedri Gencer tepkiler üzerine mesajını silmişti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Yönetimi, Bedri Gencer ile ilgili inceleme başlatıldığını açıklamıştı. Yazılı açıklamada "Halkımızın son derece üzgün, devletimizin tüm birimleri ile sahada olduğu bu dönemde üniversitemizde görevli bir öğretim görevlisinin sosyal medyada yer alan, haddini aşan ve kabul edilmesi mümkün olmayan paylaşımına ivedilikle inceleme başlatılmıştır. Konunun takipçisi olacağımızın altını çizerek depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denilmişti.

Bedri Gencer bugün qders vermeye girdiği sınıfta öğrencileri tarafından protesto edildi. Çocuk yaşta evliliği savunduğu için öğrencilerin eleştirdiği Bedri Gencer  Abdullah Gül ile 15 yaşında evlenen Hayrünnisa  Gül'ü hatırlatarak "Sizin mantığınıza göre Abdullah Gül'ü de hapse atmak lazım" diye yanıt verdi. Öğrenciler kendilerine "Cırcır yapma, artistlik yapma" diye karşılık veren Bedri Gencer'i alkışla protesto edip sınıfı terk etti. (HABER MERKEZİ)