Erdoğan Putin'le görüştü: Saldırılara karşı müdafaa hakkımızı kullanacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'deki gelişmeleri görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ordusunun İdlib'de, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilk kez görüştü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye sevk edilen askerlere düzenlenen saldırının, Suriye’de barış için yürütülen ortak çabalara darbe vurduğunu belirtti.

Erdoğan, "Türkiye’nin benzer saldırılara karşı meşru müdafaa hakkını en sert şekilde kullanmaya devam edeceğini" söyledi.

Görüşmede, Suriye ve Libya’daki diğer gelişmeler ile ikili ilişkiler de ele alındı.

Türkiye ve Rusya arasında Soçi'de imzalanan mutabakat kapsamında Türk askerleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde gözlemci olarak görev yapıyor. 3 Şubat'ta Suriye ordusunun açtığı topçu ateşiyle 7'si asker 1'i sivili 8 kişi hayatını kaybetmişti.

Erdoğan: İdlib mutabakatın ihlali ama Rusya ile çatışmaya gerek yokErdoğan: İdlib mutabakatın ihlali ama Rusya ile çatışmaya gerek yok

ABD'den Türkiye'ye İdlib taziyesi: Müttefikimizin yanındayızABD'den Türkiye'ye İdlib taziyesi: Müttefikimizin yanındayız

Akar: İdlib'deki intikali Rusya'ya iki kez bildirdikAkar: İdlib'deki intikali Rusya'ya iki kez bildirdik