Bakan Koca: Virüslü hasta yok... Yarkadaş: İstanbul'da var...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de şu ana kadar koronavirüslü hasta tespit edilmediğini açıkladı. Gazeteci Barış Yarkadaş İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde koronavirüsü tanısı konulan Çinli bir çocuğun belgesini paylaştı. Fahrettin Koca, hekim hatası yapıldığını ve bilgisayarda yanlış şık işaretlendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, Twitter hesabından 6 yaşındaki Çinli bir çocuğa İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde koronavirüslü olduğuna dair teşhis konulduğunu ve hastanın bulunduğu katın izole edildiğini ileri sürdü. Kattaki diğer hastaların tedirgin olduğunu belirten Yarkadaş, "Ancak beni arayıp durumu aktaran ve aynı birimde başka hastalıklardan tedavi gören hasta yakınları tedirgin. Aileler şunu diyor 'Çinli çocuğun tedavi altına alındığı bölgede tam anlamıyla bir karantina yok. Aynı katta başka çocuklar da var. Personel ise sadece maske takıyor. Hiçbir personelde koruyucu kıyafet yok." Sağlık Bakanlığı yetkilileri, umarım bu eksiği hemen giderir ve gerekli önlemi alır" diye yazdı.

Yarkadaş "Neden diğer hasta yakınlarına 'Neden burayı acilen boşaltın' dediler. Ve son bir soru: Halka gerçekleri neden söylemiyorsunuz? Aile çevresinden edindiğim bilgiye göre; 6 yaşındaki Çinli kız çocuğunun iki yakınını da karantinaya almışsınız! Yalanlamayın, istifa etmek zorunda kalırsınız!" dedi.

Yarkadaş'ın bu mesajlarını paylaştığı saatlerde basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de koronavirüs teşhis edilmiş kimsenin olmadığını söyledi. Barış Yarkadaş bunun üzerine "Hasta haklarına saygıdan dolayı Çinli çocukla ilgili fazla bilgi vermek istemedim. Ancak yandaş medya ve Sağlık Bakanlığı beni yalanlamaya çalışınca belgeyi yayınlamak şart oldu. İşte Belge" dedi.

Yarkadaş, hastanedeki bir bilgisayarın ekran görüntüsünü "Y.M. adlı 6 yaşındaki kız çocuğu için Dr. hangi teşhisi koymuş!" notuyla paylaştı.

KOCA: 'HATALI ŞIK İŞARETLENMİŞ... YARKADAŞ: MADEM HATA VAR NEDEN KARANTİNA KARARI ALINDI

Barış Yarkadaş'ın paylaştığı ekran görüntüsüyle ilgili Gazeteci İsmail Saymaz'a açıklama yapan Fahrettin Koca Koronavirüs şüphesiyle İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne yatırılan Çinli çocukta mevsimsel bir grip türü olan ‘Influenza B’ tanısı konduğunu söyledi. Bakan Koca, Koronavirüs teşhisinin, bilgisayar üzerinde ‘öntanı’ yerine ‘kesin tanı’ şıkkının işaretlenmesi nedeniyle yanlışlıkla yazıldığını söyledi.

Bakan Koca'dan Yarkadaş'a virüs telefonuBakan Koca'dan Yarkadaş'a virüs telefonu

Koca, “Evet, bu çocuk Çapa’ya müracaat ediyor. Biz çocuktan numune alıyoruz. Bu numunelerin PSD yöntemiyle çalışılması gerekiyor. İşlem yalnızca Sağlık Bakanlığı’nda yapılıyor. İlgili hekim talepte bulunurken, ‘öntanı’ yerine ‘kesin tanı’ hanesini işaretlemiş. Halbuki numuneler elimize ulaşmadı, daha yolda, yeni gönderildi. Bize ulaşmayan ve üzerinde çalışılmayan numune için kesin tanı nasıl konur? Anlayabilmiş değilim. Maksatlı olduğu kesin. Bu hususta üniversite kendi içinde değerlendirme yapacaktır” dedi.

Barış Yarkadaş da Fahrettin Koca'nın açıklaması üzerine yeni bir mesaj attı: "Sağlık Bak. Koca'yı ciddiyete davet ediyorum! Yaptığı açıklamada yayınladığım raporu kastederek, "Dr. Kesin Tanı şıkkını yanlışlıkla işaretlemiş, hasta grip" benzeri şeyler söylemiş. Hasta basit bir grip vakasına yakalandı ise Çocuk Acil'deki tüm personel neden karantinada?" (HABER MERKEZİ)