Suriyeli Mahmud'un vatandaşlık işlemleri başladı

Elazığ'da yaşanan depremde iki kişiyi kurtaran Suriyeli Mahmud El Osman ve ailesine vatandaşlık verilmesi için çalışmalar başladı. El Osman, "Sıkıntım çözülecek belki ama Suriye'de geride kalan çok sayıda yardıma ihtiyacı olan var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ'daki depremde enkaz altında kalan Dürdane Aydın ve Zülküf Aydın'ı kurtaran Suriyeli Mahmud El Osman'a vatandaşlık veriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Suriyeli Mahmut'a ve ailesine vatandaşlık veririz. Burada okuyor. Türkçe de biliyor" sözleri üzerine açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dün Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğümüz, Suriyeli kardeşimiz Mahmud ve ailesinin vatandaşlık işlemlerine başladı" dedi.

Cuma günü yaşanan depremde Mahmud El Osman'ın kaldığı evin de birinci dereceden hasar gördüğü belirlendi. Osman bu evde kalmayı sürdürürken, "Ben meşhur olmak veya yardım almak gibi bir düşüncem yoktu. Tek derdim insanlık görevi ve Allah rızasıydı. Ben Allah rızası için yaptım. İnşallah hayırlı şeyler yapmışımdır. Depremde bizim evimiz de zarar görmüştü. Hatta yetkililer giriş yasağı da koydu ama gidecek başka yerim yok burada kalmaya bir süre daha devam edeceğim. Aslında taşınmak istemiyorum ama daha sonra taşınmak zorunda kalırım" dedi.

'Suriyeli Mahmut tırnaklarıyla kazıp beni kurtardı''Suriyeli Mahmut tırnaklarıyla kazıp beni kurtardı'

Kendisine vatandaşlık verilmesi üzerine konuşan Mahmud El Osman, "Sıkıntım çözülecek belki ama Suriye'de geride kalan çok sayıda yardıma ihtiyacı olan var. Benim Türkiye'den bir isteğim var. O da Suriye'de ilaç bulmakta zorluk çeken vatandaşlar var. Onlara bu konuda yardımcı olunursa çok sevinirim. Suriye'den çok sayıda kişi ilaç için bana ulaşmaya çalıştı. İnşallah onlar için de büyük Türk milleti bir çare üretebilir" ifadelerini kullandı. (AA)

Kendilerini kurtaran Suriyeli Mahmud'la buluştularKendilerini kurtaran Suriyeli Mahmud'la buluştular