Adalet Bakanlığı çalışanlarına FETÖ soruşturması: 34 gözaltı

Adalet Bakanlığı çalışanlarına yönelik FETÖ soruşturması kapsamında 34 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 26'sının aktif görevde olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

"FETÖ/PDY'nin Adalet Bakanlığı Yapılanması"nda yer aldıkları iddia edilen aralarında zabıt katipleriyle infaz koruma memurlarının da bulunduğu 26'sı aktif görevde 34 şüpheli, Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 16 ilde düzenlenen baskınlarda gözaltına alındı.

SAVCI: TAKİPSİZLİK KARARLARINI KALDIRDIK

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, 2019 yılına ilişkin bilgilendirme toplantısında "FETÖ'yle irtibatlı ve iltisaklı olduğu" öne sürülen 34 adliye ve cezaevi çalışanına yönelik bu sabah bir operasyon düzenlendiğini söyledi.

Korkmaz, "Bir kısmında aynı askerlerde olduğu gibi ardışık arama tespit ettik. Bugün itibarıyla 34 kişiyle ilgili gözaltı talimatı verdik. Daha önce bunların bir kısmına hiç soruşturma açılmamış, bir kısmına da daha önce soruşturma yapılmış ama yeterli delil olmadığı için takipsizlik kararı verilmişti. Biz o takipsizlik kararını kaldırarak tekrar onları soruşturma kapsamına dahil ettik. Farklı illerde bunların çoğu. Daha önce Kocaeli'de görev yapmışlar. Kocaeli'de görev yaptıkları dönemdeki irtibatlarını tespit ettik" dedi. (KOCAELİ/AA)