Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sefer iptallerini yolcular protesto etti

İstanbul'da uçağın pistten çıkmasından sonra Sabiha Gökçen'de yoğunluk: Yolcular ıslık çalarak protesto etti. Seferlerin çarşamba sabahı saat 06.00'da başlayacağı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir uçağın pistten çıkması gerekçesiyle uçuşların saat 20.00'ye kadar durdurulmasının ardından havalimanına gelen yolcular uzun kuyruklar oluşturdu.

Uçağın pistten kaldırılması çalışmalarının sürmesi nedeniyle uçuşlar saat 22.00'ye kadar yapılamayacağı açıklandı. Akşam saatlerinde Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre ilk sefer 8 Ocak Çarşamba günü saat 06.00'da yapılabilecek.

Uçakta bulunan 164 yolcu tahliye edilirken herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi. Şiddetli fırtına ve uçağın pistten çıkması nedeniyle Sabiha Gökçen'den hava sefer yapılamazken havalimanında yoğunluk oluştu. Havalimanına gelen yolcular seferlerin iptal olduğunu öğrenince durumu ıslıkla protesto etti.

Birgün gazetesine konuşan yolcu Necmiye Geyik, “Diyarbakır'a uçacaktık. Seferler iptal oldu. Biletlerimizi iade alacağız. İade sırasına baksana, iki bin kişiyle biter mi sence?" dedi. Ahmet Demirci ise, “Bursa Orhangazi'den geliyorum. 08.00'dan beri burada bekliyorum. Şu anda bize verilen bilgi 20.00'a kadar uçuş yok. İlk bilgiyi akşam saat 20.00'da vereceklerini söylüyorlar" diye konuştu. Havalimanına iniş yapması planlanan uçaklar yedek meydanlara yönlendirildi.

.

Seferlerin durdurulduğu havalimanı için Türk Hava Yolları, İstanbul'a gelmek üzere Anadolu'daki havalimanlarında bekleyen yolcuları için İstanbul Havalimanı'na 20 ek sefer planladı. (HABER MERKEZİ)

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktıSabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı