Kar, fırtına; Okullar tatil, seferler aksıyor

Türkiye genelinde fırtına, sağanak ve kar yağışları etkili oluyor. 'Kırmızı' kod uyarısının yapıldığı Mersin'de birçok cadde sular altında kaldı, iki kişi öldü. İstanbul'da hava ulaşımı aksamalı yapılabiliyor, birçok vapur ve deniz otobüsü seferi de iptal edildi. Bazı illerde eğitime ara verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi. Yoğun kar yağışı ve sel nedeniyle Çanakkale (Eceabat, Gelibolu ve Yenice ilçeleri), Kütahya (merkez ile Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Dumlupınar, Hisarcık ve Simav ilçeleri), Çankırı (Orta, Ilgaz, Korgun, Şabanözü, Eldivan, Atkaracalar, Kurşunlu ve Çerkeş ilçeleri), Balıkesir (Dursunbey ilçesi ile Sındırgı'da taşımalı eğitim), Isparta ( kent merkezi ile Şarkikaraağaç, Eğirdir, Gelendost, Senirkent, Uluborlu, Yenişarbademli ilçeleri), Karaman (Sarıveliler ilçesi), Konya (Taşkent, Hüyük, Derebucak, Yalıhüyük, Seydişehir, Bozkır ve Hadim ilçeleri), Manisa (Akhisar'da Hanpaşa, Kömürcü ve Dağdere mahalleleri), Bilecik (Söğüt ilçesi), Kırklareli (Demirköy ilçesinde tüm okullarda, Vize'de taşımalı eğitim) ve Mersin'de (Erdemli ve Çamlıyayla ilçeleri) eğitime bir gün ara verildi.

MERSİN'DE SEL

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce 'kırmızı kod' uyarısının yapıldığı Mersin'de, sağanak nedeniyle birçok cadde sular altında kaldı.

Kent merkezinde, sabah başlayan sağanak, gece saatlerinde etkisini arttırdı. Merkez Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçelerindeki bazı cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Belediye ekipleri, birçok aracın mahsur kaldığı mahallelerdeki suların tahliyesi için çalışma başlattı. Ekipler, karşıya geçemeyenleri de iş makineleriyle taşıdı. Kıyı şeridindeki Adnan Menderes Bulvarında da fırtına nedeniyle büyük dalgalar oluştu.

Erdemli ilçesinde ise 6 kişinin yaşadığı baraka, sağanak nedeniyle kayan toprakla birlikte yıkıldı. Evdeki 5 kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, 62 yaşındaki İbrahim Öngel yıkıntıların altında kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Erdemli Belediyesi ve AFAD ekiplerince yapılan enkaz kaldırma çalışmasında Öngel'in cesedine ulaşıldı.

Mersin'in Mut ilçesinde ise bugün su dolu menfeze devrilen otomobildeki bir kişi kayboldu. Otomobildeki Ali Büyükgüdük kurtarılırken, Yunus Gök'ün cesedi bulundu.

İSTANBUL'DA SAĞANAK VE FIRTINA

İstanbul'da ise fırtına ve sağanak günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Fırtına nedeniyle birçok vapur ve deniz otobüsü seferi iptal edilirken, sağanak nedeniyle de trafikte yoğunluk yaşanıyor.

Beşiktaş ve Zeytinburnu'nda şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle gövdesinden kırılan ve yola devrilme tehlikesi bulunan ağaç, belediye ekiplerince kesilerek kaldırıldı.

Fırtına nedeniyle İstanbul'da hava ulaşımında da aksamalar oluyor. İstanbul'da etkisini gösteren yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'na iniş yapacak uçaklar zor anlar yaşıyor. Şiddetli fırtına nedeniyle iniş yapmak isteyen uçaklar bir süre havada tur attıktan sonra havalimanlarına iniş denemesi yapıyor.

ÇANAKKALE BOĞAZI TRANSİT GEÇİŞE KAPATILDI

Çanakkale'de ise Bozcaada ve Gökçeada'ya ise iki gündür deniz ulaşımı sağlanamıyor. Çanakkale'de yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı, bazı vapur seferleri de durduruldu.

Öte yandan birçok ilde de kar yağışı etkili oluyor.

(AA)

Etiketler sel ulaşım fırtına