CNN Türk'teki termik santral haberinin sunucusu istifa etti

CNN Türk'te yayınlanan 'Günün Ekonomisi' programında termik santrale filtre takılmamasını savunan sunucu Beste Uyanık kanaldan istifa ettiğini duyurdu. Uyanık haberle ilgili, "Bir televizyon kanalında kimse kafasına göre haber yapmaz, yapamaz" diyerek yönetimi işaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CNN Türk'te geçen ay yayınlanan ve kamuoyunda eleştirilere neden "Günün Ekonomisi" adlı programda termik santrallere filtre takılmamasını savunan sunucu Beste Uyanık kanaldan ayrıldı. Uyanık, kovulmadığını istifa ettiğini duyurdu.

Uyanık'ın kanaldan kovulduğu haberlerini yalanlayarak, "Kendim istifa ettim" dedi. Uyanık Twitter'daki açıklamasında, "Kovulma haberleri asılsızdır, dün bizzat gelip istifa ettim. CNN Türk ekranında artık kendi isteğimle yokum. 8 yıldır evim dediğim kanalımda zevkle çalıştım ancak son olaylar sonrası yüklerim ağır geldi.. Geride kalan arkadaşlara başarılar" ifadelerini kullandı.

Yapılan haber hakkında eleştireler hakkında da konuşan Uyanık, yönetimi işaret etti: "Ancak biliniz ki, bir televizyon kanalında kimse kafasına göre haber yapmaz, yapamaz.. Önce editörlerin, sonra haber müdürlerinin ve genel müdürün gözetiminde hazırlanır her şey..."

NE OLMUŞTU?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçen hafta termik santrallerin baca filtresi ve arıtma tesisi kurmadan 2.5 yıl daha çevreyi kirletmesine izin veren yasa tasarısı, AK Parti ve MHP’li vekillerinin oylarıyla kabul edilmişti. Kabul edilen tasarıya ise insanlar tepki göstermişti.

CNN Türk’te 28 Kasım’da yayınlanan “Günün Ekonomisi” programında ise bu tepkiler “çatlak seslerin artması” olarak nitelendirildi. Programda, sunucu Beste Uyanık ise sanrtallere filtre takılması işlemi için üretime verilmesi gereken 10-12 günlük aranın maliyetini Yatağan Termik Santrali üzerinden hesaplayarak, meclisten geçen filtre takılmaması kararını savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önüne gelen tasarıyı ise veto etmişti. (HABER MERKEZİ)

CNN Türk, termik santrallere filtre takılmamasını savunduCNN Türk, termik santrallere filtre takılmamasını savundu