2020 İBB bütçesi onaylandı

İBB'nin 2020 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. İBB'nin bütçesi, 25 milyar 850 milyon lira oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin aralık ayı toplantılarının 3. birleşimi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında Saraçhane binasında gerçekleştirildi. Toplantıda İBB bütçesi onaylandı. İBB'nin 25.9 milyar liralık 2020 bütçesini Meclise sunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, vadesi geçmiş ve gelecek borçlarla 14 milyar liralık bir bütçe açığı devraldıklarını, 6 ayda açığı 4.7 milyar liraya indirdiklerini ve 3,2 milyar lira tasarruf sağladıklarını açıkladı.

“Yasal ödemelerimizin tamamını yapıyoruz ve maaşları zamanında ödüyoruz. Üstelik; sosyal yardımlar, kreşler, Halk Süt, 30 bin üniversiteliye eğitim yardımı gibi pek çok yeni destek paketi başlattık” diyen İmamoğlu, “Asıl performansımızı bundan sonra göreceksiniz. Şimdi vatandaşlarımızın bize verdiği talimatların gereğini yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

'PERSONEL MAAŞINI ÖDEYEMEYEN BİR İBB DEVARALDIK'

İmamoğlu, 26 Haziran’da İBB yönetimini ağır bir borç yükü altında ve duran yatırımlarla devraldıklarını belirterek, “Kucağımızda vadesi geçmiş yaklaşık olarak 6 milyar liralık bir borcu teslim alarak işe başladık. Personelimizin maaşlarını ödeyecek paramız yoktu kasada. Yıl sonuna kadar bizden önceki yönetimin yaptığı bütçeye göre 7,9 milyar liralık bir büyük bütçe açığı devraldık. Yani 6 milyar liralık vadesi geçmiş borç, artı sene sonuna kadar da yaklaşık 8 milyar lira daha para ihtiyacı. Toplamda 14 milyarlık bir bütçe açığı devraldık. Son 6 ayda biz bu 14 milyar liralık açığı yönettik" dedi.

2020 YILI BÜTÇESİ 25,9 MİLYAR LİRA

Ekrem İmamoğlu, İBB’nin 2020 Yılı Bütçesi’nde gelirleri 21,3 milyar lira, giderleri ise yaklaşık 25.9 milyar lira olarak planladıklarını açıklayarak, “Gelirlerimizi 2019 yılına kıyasla yüzde 12’lik bir artışla 21 milyar 250 milyon lira olarak planlıyoruz. Giderlerimizin ise 25 milyar 850 milyon lira olacağını planlıyoruz. 4.6 milyar liralık açığımıza ilave 3.6 milyar liralık kredi geri ödemelerimiz olacak. Mevcut 3.5 milyarlık yatırım kredisini düştüğümüzde 4.7 milyar liralık bir net finansman ihtiyacı demek oluyor. 2020’de 10 milyar lira civarında net bir yatırım yapıyor olacağız.Ulaşım, çevre ve kent yoksulluğu ile mücadele bizim asli yatırım önceliklerimiz arasında" dedi. (HABER MERKEZİ)