CHP, Faruk Bildirici'yi yeniden RTÜK üyeliğine aday gösterdi

CHP, RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici'nin ismini, yeniden aday olarak TBMM'ye iletti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliği düşürülen Faruk Bildirici'yi yeniden RTÜK üyeliğine aday gösterdi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre CHP, Faruk Bildirici'yi RTÜK üyesi adayı olarak TBMM Başkanlığı’na bildirdi. Üye seçiminin önümüzdeki hafta TBMM'de yapılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

RTÜK'ün 31 Ekim'de yaptığı toplantıda, CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Faruk Bildirici'nin üyeliğinin düşürülmesine karar verildi. Karar, 2'ye karşı 6 oyla alındı.

Üyelik düşürme kararına gerekçe olarak, Bildirici'nin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'le basın toplantısı yapması nedeniyle "tarafsızlığını yitirmiş olması" gösterildi.

Toplantıda RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in aynı zamanda TÜRKSAT yönetim kurulunda yer almasının hukuka aykırı olduğunu söylediği hatırlatan Bildirici ise "Şahin, hukuk mücadeleme dayanamadı ve benden kurtulmak için maalesef kuruldaki sayısal çoğunluğa dayanarak üyeliğimi düşürme yolunu seçti. Kendi hukuksuzluğunun üzerini örtmek için yine hukuk dışı bir yöntem uyguladı" demişti.

Bildirici, karara karşı mahkemeye de başvuru yapmıştı.

Şahin ise iki kurumda görev yapmasının kanuna aykırı olmadığı belirtmiş, fakat "kurumların daha fazla yıpratılmaması" amacıyla TÜRKSAT'taki görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliği düşürüldüFaruk Bildirici'nin RTÜK üyeliği düşürüldü