Talat Atilla: Kılıçdaroğlu'ndan açıklama bekliyorum

"Saray'daki CHP'li" iddiasını ortaya atan Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın kaynak olarak gösterdiği Talat Atilla, Twitter paylaşımında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak "Açıklama makul bir sürede gelmezse yeni bir açıklama daha yapacağım..." dedi. Atilla 5 saat kadar sonraki paylaşımında Kılıçdaoğlu'nun Rahmi Turan'a 'haber jesti' yaptığını söyledi ve kendisini eleştirenlere sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li bir ismin Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü iddiasının kaynağı olarak gösterilen Talat Atilla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklama yapmaması halinde kendisinin bir açıklama daha yapacağını söyledi. Atilla yaklaşık 5 saat sonra ise, söz konusu olayda haklı olduğunu savunan paylaşımlar yaptı.

İddiayı ilk ortaya atan Sözcü Yazarı Rahmi Turan'ın kaynak olarak gösterdiği Talat Atilla, Twitter paylaşımında "Kılıçdaroglu'nun açıklama yapmasını bekliyorum... Daha önce yaptığım açıklamanın arkasındayım. Açıklama makul bir sürede gelmezse yeni bir açıklama daha yapacağım..." ifadelerini kullandı.

'GAZETECİLER BİRBİRLERİNE HABER JESTİ YAPAR'

Atilla yaklaşık 5 saat sonra yaptığı paylaşımda ise ''Haberi ben yapmalıydım'' dedi. Atilla, ''Kemal beyin 'Biliyorum ama açıklamam' sözleri yerine bana saldırmayı, altından komplolar uydurmayı tercih edenler; güçlü gördüklerinin eteklerine sığınıp, kolay gördükleri hedefe ateş eden, hem CHP'ye hem iktidara yaranmak isteyen korkak ve zavallılar'' ifadelerini kullandı.

Atilla, iddiayı kendisinin haber yapmamış olmasıyla ilgili ise, "Stajyer gazetecilik yapanlar bile bilirler ki, gazeteciler birbirlerine haber jesti yapar. Rahmi Turan' da Uğur Dündar'da sahibi olduğum siteye, ismime ve haberlerime defalarca yer verdikleri için onlara yaptığım bir jesttir bu. Bugüne bakınca bunun hata olduğunu görüyorum" dedi.

Kendisine hakaret edenlere dava açacağı mesajını veren Atilla, geçmişte aldığı ödülleri sayıp "Beni kriminalize etmeye çalışanların suratına çarpıyorum" diyerek kendini savundu.

'GÖRÜŞMEYİ KILIÇDAROĞLU DOĞRULADI' DEMİŞTİ

İddianın siyasetin gündemine oturması üzerine Talat Atilla "Yanıt veriyorum!" başlıklı yazısında "Rahmi Turan 'Gazeteci kaynağını açıklamaz' dediği için ve Rahmi Turan’ı korumak için 'Benim' dememeyi tercih ettim” demişti. Atilla, kendi kaynağının bir CHP'li olduğunu ve görüşmenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından doğrulandığını yazmıştı.

İddialar üzerine adı konuşulan Muharrem İnce sert tepki göstererek, "CHP içinde bir tezgah kuruluyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

İnce: Benimle ilgili dedikodu genel merkezde üretildi, mutlaka hesaplaşacağızİnce: Benimle ilgili dedikodu genel merkezde üretildi, mutlaka hesaplaşacağız

Kılıçdaroğlu: Bize kumpas kurmaya çalışıyorlar, buna izin vermeyeceğizKılıçdaroğlu: Bize kumpas kurmaya çalışıyorlar, buna izin vermeyeceğiz

Talat Atilla: Kaynağım bir CHP'liTalat Atilla: Kaynağım bir CHP'li