CHP'li Murat Emir: Tren hatlarında hâlâ sinyalizasyon yok

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren'in kılavuz trene çarpmasının nedeni olan sinyalizasyon eksikliğinin hala devam ettiği öne sürüldü. CHP Milletvekili Murat Emir, "Başkentray’ın sinyalizasyon sistemi bitmeden tren seferlerinin merkezden telefonla idare edilmek suretiyle alelacele başlatılmasının bedelini, kazada kaybettiğimiz canlarımız ödemiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara’da dokuz kişinin öldüğü tren kazasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen kazaya neden olan sinyalizasyon eksikliğinin hala devam ettiğini söyledi. CHP'li Emir, Başkentray Projesi kapsamındaki Sincan-Kayaş hattı; Ankara-Eskişehir ve Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarının ara bloklarında bulunmadığını belirleterek, "En büyük endişemiz, yurttaşlarımızın yine bir ihmaller zincirine kurban edilmesidir" dedi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; Emir, "Ne var ki Başkentray’ın sinyalizasyon sistemi bitmeden tren seferlerinin merkezden telefonla idare edilmek suretiyle alelacele başlatılmasının bedelini, kazada kaybettiğimiz canlarımız ödemiştir" diye konuştu. Yaşanan faciadan ders alınmadığını söyleyen Emir, Başkentray Projesi kapsamındaki Sincan-Kayaş banliyö hattında sinyalizasyon sisteminin bulunmadığını, aynı YHT faciasında olduğu gibi merkezden telsiz ve telefonla idare edildiğini dile getirdi.

Emir, ayrıca Ankara-Eskişehir ve Ankara-İstanbul YHT hatlarında ise sadece giriş ve çıkışlarda sinyalizasyon sisteminin kullanıldığını, sinyalizasyon sisteminin ara bloklarda bulunmadığını, makas konumlarının sistemde görülmediğini vurguladı. Emir, “En büyük endişemiz, yurttaşlarımızın yine bir ihmaller zincirine kurban edilmesidir. Asli suçlu oldukları tespit edilen kişiler neden tutuklanmamıştır? Neden haklarından soruşturma açılmasına izin verilmemiştir? Bu kişilerin 13 Ocak’ta hâkim karşısına çıkmamalarının sebebi nedir?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

YHT, kılavuz trene çarptı: 9 ölü, 86 yaralıYHT, kılavuz trene çarptı: 9 ölü, 86 yaralı

BTS Başkanı Bektaş: Tren hattında sinyal sistemi yoktuBTS Başkanı Bektaş: Tren hattında sinyal sistemi yoktu

Etiketler kaza Ankara tren yht