Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in saldırılarını şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Gazze'ye düzenlediği hava saldırıları nedeniyle İsrail'i kınadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistin'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, "İsrail dünden bu yana Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda masum Filistinli kardeşimizi katletmiştir. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. İsrail Yönetimi, devlet politikası haline getirdiği saldırgan tutumuna ve işgaline son vermelidir" denildi.

Uluslararası kamuoyuna İsrail'e karşı harekete geçme çağrısı yapılan açıklamada, "İsrail’in 52 yıllık işgali, modern zamanların en uzun saldırgan işgalidir. Uluslararası toplum da Filistin’de yaşanan bu trajediye artık gözlerini kapatmamalı, İsrail’in işgal politikasına ve saldırganlığına karşı süratle harekete geçmelidir. Bu çerçevede, uluslararası toplumu, Filistin’de sivillerin korunmasına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmeye davet ediyoruz" denildi.

GAZZE'DE 21 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu dün Gazze'nin doğusunda İslami Cihad'ın komutanlarından Baha Ebu'l Ata'nın bulunduğu eve saldırı düzenlemişti. Saldırıda Ebu'l Ata ile eşi Esma Ebu’l Ata öldürülmüştü.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in dün sabahtan bu yana devam eden hava saldırılarında 21 kişinin öldüğünü, 69 kişinin de yaralandığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)