15 Temmuz bağışları için vakıf bekleniyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri için toplanan paralar nereye gitti?" sorusuna yanıt geldi. Toplanan paranın Bakanlık uhdesinde tutulduğu, planlama kapsamında vakıf sürecinin sonucunun beklendiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Genel Kurulu’nda Vakıflar üzerine konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 15 Temmuz’da hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralananlar için toplanan paraları hatırlattı, “15 Temmuz şehitleri için toplanan o günkü 309 milyon, bugünkü 600 milyon para nerede?” diye sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bütün para şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için kullanılmak üzere Bakanlık uhdesindedir, hesabındadır. Burada, bir ihtilaf varmış gibi, bir kayıp varmış gibi zanla ifadede bulunmayı doğru bulmuyorum” dedi.

Tekrar söz alan CHP’li Altay, bu konuya ilgili kurulan vakfın verilen adreste olmadığını hatırlatarak, “Aradan iki buçuk yıl geçmiş bu paralar ödenmemiş. Ben gittiniz, parayı çarçur ettiniz, zimmetinize geçirdiniz demiyorum; bu paranın devletin başka bir işine harcanmış olma ihtimali de var. İki buçuk yıldır ödenmeye para ne zaman ödenecek? Ya da çıkın, deyin ki: 'İki buçuk yıldır şu sebeple ödeyemedik.' 252 şehit, 2 bin 600 gazi; isimleri belli, adresleri belli. Tankların ezdiği arabaları sergilemeyi biliyorsunuz. AK Parti grubu değil; sahibi, sorumlusu, muhatabı Cumhurbaşkanı ve Kabinesidir. Onlar çıksın, söylesin 'Biz bu parayı başka yerde harcadık, bunun için ödeyemiyoruz; Allah bizi affetsin, millet bizi affetsin.' desin o zaman. Ayıptır” dedi.

PLANLAMA VAR, VAKIF SÜRECİ VAR...

Altay’ın sözleri üzerine Turan, “Bu parayla ilgili soru olduğu zaman Bakanlığı aradım, bilgi aldım. Sayın Bakan açıklama yapacaktır mutlaka ama bu bilgiyi paylaşmak durumundayım: O para tümüyle beraber şu an Bakanlığın kendi uhdesindedir; bir planlama var, vakıf süreci var, o bekleniyor” dedi.

Altay, Turan’ın bu sözlerine “İki buçuk yıl… Adamların, şehitlerimizin kemikleri sızlıyor ya! Yazıktır, günahtır ya! 'Planlama, planlama…" diye tepki gösterdi. (DUVAR)