Ders yapmak yerine okulu taşıyorlar

Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi 7 haftadır taşınamadı, öğretim görevlileri sorunu kendi imkanlarıyla çözmeye kalkınca eşyaları taşımak öğrencilere kaldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Taşınma kararıyla sık sık gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitimin başlamasının üstünden 7 hafta geçmesine rağmen taşınma faaliyetleri hala devam ediyor. Bu süreçte bütün bölümlerde, hoca ve öğrenciler kendi imkanlarıyla sorunları çözmeye çalışırken, Seramik Bölümü’nde de atölye malzemeleri, okulun öğrencilerine taşıtıldı. Derste olmaları gereken saatte torna, mermer masa gibi ağır eşyalar taşıtılan öğrencilerden bazıları bu duruma tepki gösterdi.

BİZE DERS YERİNE İŞ YAPTIRILIYOR

Gazete Duvar’a konuşan öğrenciler, 7 haftadan beri ders işleyemediklerini, bugün de ders saatinde eşya taşımak için çağrıldıklarını, eşya taşımak istemeyenlerin ise üstü kapalı bir şekilde uyarıldıklarını söyledi. Okul yönetimi için ‘’Bize işçi gibi davranıp, emir kipiyle konuşuyorlar’’ diyen öğrenciler şunları dile getirdi:

“Taşınılan yeni binada stüdyo, sahne, atölye gibi uygulama alanlarının olmamasının eğitimimizi engelleyeceğini zaten biliyorduk. Seramik Bölümü öğrencileri olarak 7 haftadır ders işleyemiyoruz, sadece çizim yapıyoruz. Bize ders yerine iş yaptırıyorlar ne yazık ki! Bölüm başkanı Halil Yoleri, 2 aydan beri atölye konusunda öğrencileri oyalıyor. Bugün de “Daha bir ay atölyeler kullanıma hazır olmayacak” diyerek öğrencileri atölyeye dönüştürülecek olan depoya götürdü. Oradaki ağır eşyaların taşınmasını ve düzenlenmesini yaptırdı. Bizden seramik bölümünde çoğu ağır olan torna, mermer masa gibi eşyaları ders saatinde taşımamızı istediler. Bu okulun öğrencisi olduklarını, bunu yapmakla mükellef olmadıklarını söyleyen öğrenciler, üstü kapalı bir şekilde uyarıldı. Öğrencilerin sağlığı düşünülmeden ve sağlık güvenceleri yapılmadan ağır materyal taşıtılıyor. Çoğu öğrenci ne yazık ki üstünü bile çıkaramadan eşyaları taşımaya başladı.”