Aysekar işçileri Mekke'de iş bıraktı

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde Baytur firmasına bağlı Aysekar inşaat firmasında çalışan inşaat işçilerinin aylardır ücretleri ödenmiyor. İşçiler satış ofisinin önünde eylem yapmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde Baytur firmasının alt firması Aysekar İnşaat'a bağlı işçiler birikmiş ücretlerini alamadıkları için iş bırakma eylemi başlattı. İşçiler ücretlerinin ödenmesi için firma yetkilileriyle görüştü ancak şu ana kadar herhangi bir işçiye ödeme yapılmadı.

'İNŞAAT İŞÇİSİ HAKKI OLANI ALACAK'

İnşaat ve Yapı İşleri Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Baytur firması ve ona bağlı Aysekar firması gurbette çalışan işçileri korkutarak, pasaportlarına el koyarak inşaat işçilerini susturacaklarını sanıyorlar. İnşaat işçisi dün olduğu gibi bugün de kölelik koşullarını dayatan patronların karşısına 'köle değiliz' diyerek çıkacaktır. İnşaat işçisi hakkı olanı alacaktır" diyerek bir an önce işçilere ödemelerin yapılmasını istedi. İşçiler ise şu an satış ofisinin önünde bekleyerek yetkililerle görüşmeye çalışıyor.

Baytur geçen Haziran ayında da Suudi Arabistan'ın Tabuk kentinde 150 inşaat işçisinin aylarca ücretlerini de ödememişti. İşçiler 16 günlük iş bırakma eylemi sonrasında ücretlerini alabilmişti. (HABER MERKEZİ)