İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu kuruluşunun birinci yılını kutladı

İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, kuruluş yıl dönümünde açıklama yaptı. Basın açıklamasını okuyan Evrim Demirtaş, "İnsan hakları dendiğinde akla gelmesi gereken, dezavantajlı gruplardan olan, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet karakteristiğinden kaynaklı nefret ve ayrımcılığa maruz kalan LGBTİ+'ların haklarının, insan haklarından ayrı tutulmaları mümkün değildir" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu Başkanlığı'na bağlı olarak kurulan LGBTİ+ Hakları Komisyonu kuruluşunun birinci yılı nedeniyle İzmir Barosu önünde basın açıklaması yaptı.

Komisyon adına basın açıklamasını okuyan Evrim Demirtaş, baroların insan haklarını savunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları olduğunu belirtti.

Demirtaş, "İnsan hakları dendiğinde akla gelmesi gereken, dezavantajlı gruplardan olan, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet karakteristiğinden kaynaklı nefret ve ayrımcılığa maruz kalan LGBTİ+'ların haklarının, insan haklarından ayrı tutulmaları mümkün değildir" dedi.

'LGBTİ+ HAKLARI ÜZERİNE ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA YAPILDI'

Geçen bir yılda komisyon içi eğitim çalışmaları yanında, tüm avukatlara açık olarak " LGBTİ+ Temel Kavramlar Seminerleri" düzenleyerek çeşitli konu ve yöntemlerle meslek içi eğitim çalışmaları gerçekleştirildiğini söyleyen Demirtaş, "Cinsiyetçilik ve İnsan Hakları" söyleşisi, "LGBTİ+ 101 temel kavramlar" semineri, "Heteronormativite ve Dil" konulu oturum gerçekleştirdiklerini aktardı.

Çalışmalar kapsamında nefret suçlarına karşı pek çok basın açıklaması yaptıklarını da dile getiren Evrim Demirtaş, LGBTİ+ haklarına ilişkin özel ve önemli günlerde baroda ve adliyede hak ihlallerine dikkat çekmek ve görünürlüğü artırmak adına çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini ifade etti.

Polis tarafından öldürülen trans kadın Hande Buse Şeker’in davasının komisyon tarafından takip edildiğine de değinen Demirtaş, konuşmasını tüm avukat ve stajyer avukatları iki haftada bir çarşamba günleri saat 18.00’da gerçekleştirdikleri komisyon toplantılarına davet ederek sonlandırdı. (DUVAR)