Eşitlik Forumu'ndan Gazete Duvar'a ödül

Eşitlik Forumu, Gazete Duvar muhabiri Murat Güreş'in "Domlar: Dün Suriye'nin bugün dünyanın ötekileri" haberini ödüle layık gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazete Duvar muhabir Murat Güreş, "Domlar: Dün Suriye'nin bugün dünyanın ötekileri" başlıklı haberiyle Eşitlik Forumu tarafından düzenlenen "Hak Temelli Habercilik Yarışması"nda ödül kazandı.

Hayri Demir'in, "Bafra Kaymakamı'nın Koçer Özdal için ölümünden sonra gönderdiği yazı", Ceren Karlıdağ'ın "Üniversiteli genç kadınlar eğitimleri için konsomatrislik yapıyor", Sultan Yavuz'un "Nilüfer" ve Müzeyyen Yüce'nin "Sağlıkta 'ölüm' kriteri" haberleri de ödüle layık görüldü.

Jüri Özel Ödülü ise Altan Sancar'ın, "Müslümanlaştırılmış Ermenilerin yakınları anlatıyor: Eğil’in 1915 ile değişen çehresi" haberine verildi.

Yarışmanın jürisinde Gökçer Tahincioğlu, Pakrat Estukyan ve Ülkü Doğanay yer alıyor. Gazeteciler, 25 Ekim'de Beyoğlu'ndaki Novotel İstanbul Bosphorus'da düzenlenecek "Ayrımcılıkla Mücadele Ödül Gecesi"nde ödüllerini alacak.

Domlar: Dün Suriye'nin bugün dünyanın ötekileriDomlar: Dün Suriye'nin bugün dünyanın ötekileri

Eşitlik Forumu, ayrımcılığa karşı mücadele için aktivistler, sivil toplum örgütleri, sendikalar, barolar, akademisyenler, inisiyatifler ve öğrenciler tarafından kuruldu.

Eşitlik Forumu, "eşitlikçi haberciliğin önemini vurgulamak ve yaşadıkları bölgelerdeki insan hakları ihlalleri ile ayrımcılık vakalarını haber yapan yerel gazetecileri cesaretlendirebilmek adına" Hak Temelli Habercilik Yarışması'nı düzenliyor.

Yarışma Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği ve Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği ortaklığında, "İnsan Haklarına Eşit Erişim Kampanyası" projesi kapsamında gerçekleştiriliyor. (HABER MERKEZİ)