AK Partili vekil, Suriye'den gelen videolara tepki gösterdi: Yerde yatanın infaz edilmesi suçtur

AK Parti milletvekili Mustafa Yeneroğlu'ndan, Suriye'den gelen görüntülere ve Yeni Şafak gazetesine tepki: Yerde yatan bir sivilin infaz edilmesi korkunçtur. Bunun başarılı bir operasyon olarak takdim edilmesi bir vahşettir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na destek veren Suriye Milli Ordusu'nun (eski ÖSO) Fırat'ın doğusunda gerçekleştirdiği öne sürülen ve sosyal medyada yayılan infaz görüntülerine tepki gösterdi. Yeneroğlu, "Her şartta yerde yatanın infaz edilmesi suçtur, vicdansızlıktır" dedi. AK Partili vekil, Suriye’nin Geleceği Partisi’nin Genel Sekreteri Hevin Halef’in öldürülmesi hakkında da, "Sivillerin öldürülmüş olması sevinilecek bir başarı olmaz" ifadelerini kullandı.

Yeneroğlu bugün yaptığı ilk paylaşımda, iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinin, dün Halef'in öldürülmesi hakkında attığı tweet'i eleştirdi. Yeni Şafak'ın paylaşımında, "Terör örgütü PYD’nin Suriye’deki siyasi uzantılarından Suriye’nin Geleceği Partisi’nin Genel Sekreteri Hevin Halef, başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi" deniyordu.

Yeneroğlu, Yeni Şafak'ın şu an silinmiş görünen bu tweet'ini paylaşarak, "Yerde yatan bir sivilin infaz edilmesi korkunçtur. Bunun başarılı bir operasyon olarak takdim edilmesi bir vahşettir. Birde alakasız biçimde ordumuza mal edilmesi ayrı bir rezalettir. Bu vahşeti gerçekleştiren gruplar mehmetçikle alakası olmayan barbarlardır. Şiddetle kınıyorum" dedi.

AK Partili vekil, kısa süre sonra attığı ikince tweet'teyse, gazetenin paylaştığı görüntülerdeki kişinin bir başkası olduğunu belirtip, bu kez şu ifadeleri kullandı: "Twit silme alışkanlığım yok.Ancak hatamı düzeltirim.Yerde yatarken infaz edilen kişi H.Halef değilmiş. Her şartta yerde yatanın infaz edilmesi suçtur, vicdansızlıktır. Bunun ötesinde H. Halef hava operasyonu sonucu ölmüş. Sivillerin öldürülmüş olması sevinilecek bir başarı olmaz." (DIŞ HABERLER)

ÖSO: Hevrin Xelef'i biz öldürmedik, M4 karayoluna ulaşmadıkÖSO: Hevrin Xelef'i biz öldürmedik, M4 karayoluna ulaşmadık

Suriyeli lider IŞİD saldırısında öldüSuriyeli lider IŞİD saldırısında öldü