TRT, Yavaş'ı yalanlayan açıklama istedi iddiası

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, TRT'yi işaret ederek, Ankara'daki ishal vakalarının sulardan kaynaklandığını söylemesi için kendisine teklifte bulunulduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da mevsim geçişine bağlı olarak ishal vakalarında artış görülürken, TRT'nin bir profesörden 'ısmarlama' açıklama istediği iddiası sosyal medyada gündem oldu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, salgının su şebekesinden olmadığını belirterek, bir kanalın aksi yönde açıklama yapmasını istediğini belirtti. Şenol, Ankara’daki ishal vakaları hakkında kanalların kendisinden görüş almak istediğini ancak söz konusu vakalara sebep olarak şehirdeki içme suyunu göstermelerini 'rica' ettiklerini söyledi.

Şenol, söz konusu kanal olarak ise TRT'yi işaret etti.

Ankara'da, 'sudan kaynaklı salgın hastalık' olduğu iddialarının ardından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır" demişti.

ASKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da su numunelerindeki klor konsantrasyonunun standart düzeyde olduğu belirtilmişti.

'BİLİN DİYE YAZIYORUM'

Prof. Dr. Şenol, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Biz ishallerde her yıl bu vakitler sıklık artışı görürüz. Önceki akışta yazdım sebeplerini ama bazı 'film' adamlarının neden sık ekrana çıktığını anlayın diye yazıyorum. İshal ile ilişkili konuşmamı isteyen haber kanallarının bir ricası var: Sularla ilişkili olduğunu söylemem.

Aslında bu teklifi açıkça yapan, yani 'İshallerin sebebi sulardır' dememi isteyen ana haber kanalının adını da yazıp sildim sonradan. Zira, bizim vergilerimizden beslenir, amir sözü dinlenir. Ve ne yapsak illa ki söyleyecek dolu yalanları vardır, siz bilin istedim."

Şenol ayrıca mevsim geçişi dolasıyla ishal vakalarının her yıl bu dönemde artış gösterdiğini vurgulayarak, "Viral enterit en sık sebep. İnsandan insana bulaşma ve çevre kaynakları önemlidir" bilgisini paylaştı.

(HABER MERKEZİ)