Yavaş'ın talimatıyla belediye AOÇ ihalesini kazandı

Ankara Büyükşehir Metropol İmar A.Ş., Başkan Mansur Yavaş'ın talimatıyla girdiği AOÇ arazisi ihalesini kazandı. İhaleyi izleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan yaptığı açıklamada, "Atatürk'ün şartlı bağışına uygun şekilde, örnek uygulama hayata geçirilmeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisini açık artırma yoluyla kiralandığı ihale bugün (17 Eylül) yapıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin kiralanmasına ilişkin ihaleyi Ankara Büyükşehir Metropol A.Ş.’nin kazandığını duyurdu. Yaklaşık 350 bin metrekarelik iki arazi yıllık 119 bin ve 190 bin TL’ye kiralandı.

'SAĞLIKLI GIDAYA ERİŞİM İÇİN KULLANILMALI’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla girilen ihaleyi izleyenler arasında bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Başkanı Candan, “Atatürk’ün şartlı bağışına ve vasiyetine uygun olarak kullanılması gerekiyor. Sonuçta burası bir tarım arazisi. Halkın sağlıklı gıdaya ve ucuz gıdaya erişimi çerçevesinde kullanılmalı. Zaten büyükşehirin bir halk market projesi yaklaşımı var. Muhtemelen kentsel tarım politikası izlenecek. Bu hem halkın ucuz gıdaya ulaşmasında avantaj olacak hem de kentsel tarımla birlikte işsizliğe çözüm üretecek bir süreç de başlayabilir” diye konuştu. (DUVAR)