Veli-Der: Çocuklarımızın sessiz çığlıklarına kulak vermeliyiz

Öğrenci Veli Derneği, çocuk istismarlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Turgut Aydın, "Çeşitli nedenlerle aileler sussa da/susmak zorunda kalsa da biz susmamalıyız. Çocuklarımızın sessiz çığlıklarına kulak vermeliyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Karşıyaka Şubesi, cinsel istismar vakalarıyla ilgili Karşıyaka İskele Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Veli-Der adına açıklama yapan Turgut Aydın, Ümraniye’deki istismar iddialarına atıfta bulunarak "Son yıllarda giderek artan çocuk istismarı olayları nedeniyle, ülkemiz adeta çocuklar cehennemine döndü. 2016 verilerine göre 83 bin 552 çocuk istismarı dosyasının mahkemelerde bekliyor olması bunun en önemli göstergesidir. Gün geçmiyor ki, medyada çocuk istismarı olayları yer almasın. Şimdi de Ümraniye’de, yine bir cemaate ait Kuran kursunda, 20'nin üzerinde çocuğun istismar edildiği iddiasıyla sarsıldık" dedi.

'ÇOCUĞUN ÇIKARAMADIĞI SES OLMAK ZORUNDAYIZ'

Yaşanan bu olayların sadece mağdur ailelerin değil tüm toplumun sorunu olduğunu belirten Aydın şöyle devam etti:

"Bu çocuklarımızın büyük bir çoğunluğunun aile desteğinden yoksun kalması ve psikolojik destek alamadığı düşünülürse gelecekte ruhen sağlıksız bir toplumun oluşması kaçınılmaz olacaktır. O nedenle bu sorun sadece mağdur ailelerin değil, tüm toplumun sorunudur. Bu çocuklar sadece ebeveynlerinin değil, hepimizin çocuklarıdır. Çeşitli nedenlerle aileler sussa da/susmak zorunda kalsa da biz susmamalıyız. Çocuklarımızın sessiz çığlıklarına kulak vermeliyiz. Çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundasın/zorundayız. Susmak suça ortak olmaktır. Çocuk istismarı olaylarının artmasıyla birlikte, pedofilinin bir hastalık olduğu algısı da yaratılmaktadır. Böylece faillerin cezasız kalmasının önü açılmak istenmektedir."

'ERKEN YAŞTA EVLİLİK YASASI TECAVÜZLERİ MEŞRULAŞTIRMAKTIR'

"Asıl suçlular küçük yaşta evliliği yasallaştıran, tecavüzcüyü koruyan ve meşrulaştırmaya çalışan zihniyettir" diyen Aydın, Milli Eğitim Bakanı’na ve siyasilere seslendi:

"Bu olaylar karşısında sessiz kalmak suça ortak olmaktır; tarikat, cemaat ve dini vakıflarla imzalanan protokolleri iptal edin. Erken yaşta evlilik çocuğa karşı cinsel şiddettir. Erken yaşta evlilik yasası tecavüzleri meşrulaştırmaktır. Bu yasaların çıkması çocuklarımızın hayatını tehlikeye sokmaktadır. Tecavüze uğrayan çocuğun, tecavüzcüyle evlendirilmesinin önünü açan ve tecavüzcüyü koruyan yasayı geri çekin. En değerli varlığımız olan çocuklarımızın hayatlarının karartılmasına izin vermeyeceğiz." (DUVAR)