CHP’li Özel’den Volkswagen’e mektup

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Türkiye’ye kurulması gündemde olan Volkswagen otomotiv fabrikasının Manisa’ya kurulmasını beklediklerini ifade ederek şirketin yönetim kurulu başkanı Herbert Diess ve Volkswagen’da örgütlü IG Metall Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Hoffman’a mektup gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, dünya otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’ye kurmayı planladığı fabrikanın yeri için Manisa’yı tercih etmesini beklediklerini belirterek, konuya ilişkin olarak Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess ve Volkswagen’da örgütlü IG Metall Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Hoffman’a mektup gönderdi.

‘TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ ARTAN İŞSİZLİK’

Özel, Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Diess’e gönderdiği mektubunda, “CHP Grup Başkanvekili olarak, Volkswagen’in Türkiye’ye yeni yatırım yapma kararını büyük bir memnuniyetle karşıladım. Manisa Milletvekili sıfatımla, yatırımın yeri olarak Manisamızı tercih etmenizi beklediğimi ifade etmek isterim. Manisa ve Türkiye’de en büyük sorunlardan biri artan işsizlik oranlarıdır. Bu nedenle, sizler gibi yatırımcıların, bu oranları düşürecek kararlarını önemsiyoruz. Bir sosyal demokrat parlamenter olarak, kararınızın Türkiye’deki işsizlik oranlarının düşürülmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kararınızı destekliyor, fabrikanın kurulacağı yer olarak Manisa’yı tercih etmenizi bekliyoruz. Bu kararınız, Manisamıza büyük ve çok olumlu bir etki yapacaktır” ifadesini kullandı.

‘SENDİKALAŞMA SÜRECİ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK’

Volkswagen’da örgütlü IG Metall Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Hoffman’a gönderdiği mektubunda ise Özel, “Bu yatırım kararı gerçekleştiğinde, sosyal demokrat bir partinin temsilcisi olarak, birincil önceliğimiz işçilerimizin sendikalaşma süreci olacaktır. Avrupa’nın en büyük sendikasının temsilcisi olarak, sendikanızın Volkswagen fabrikalarındaki deneyimlerinin buradaki sürece de yol göstereceğine inanıyorum” dedi. (DUVAR)