Dudaklarını diken mahpus grevini sonlandırdı

Bolu Cezaevi'nde işkence ve hakaretlere maruz kaldığı için dudaklarını dikerek açlık grevine başlayan 29 yaşındaki Sercan Zorba, eylemini sonlandırdı. Zorba'nın annesi Aysel Zorba, bugün oğluyla cezaevinde görüşerek yaşadıklarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek olduğu için Bolu Cezaevi'nde hakaretlere ve işkenceye maruz kaldıktan sonra dudaklarını dikerek açlık grevinde bulunan Sercan Zorba grevini sonlandırdı. Zorba'nın annesi Aysel Zorba, bugün cezaevine giderek oğluyla görüştü. Oğlunun kollarında çizikler olduğunu ve yüzünde morarmalar olduğunu söyleyen Zorba konuyla ilgili savcılıkta suç duyurusunda bulundu.

OĞLUYLA CEZAEVİNDE GÖRÜŞTÜ

Anne Zorba, bugün savcılıktan izin alarak cezaevindeki oğlunu görmeye gitti. Oğlunun açlık grevini sonlandırdığını belirten Zorba şunları söyledi: "Sercan'ın kollarında çizikler vardı. Özellikle burnunda morarmalar mevcuttu. Kendisine açlık grevinde bulunduğu için işkence etmişler. Leyla Güven'e destek verdikten sonra, gardiyanlar kendisine, 'Kürtler ve Leyla Güven şimdi gelip seni kurtarsın. Teröristsin sen' demişler."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Zorba, cezaevi yöneticilerinin ve milletvekillerinin çabaları sonucunda oğlunun grevini sonlandırdığını söyleyerek şöyle devam etti: "Bu yaşanılanları kimsenin yaşamasını istemiyorum. Oğlum kamuoyunun ve özellikle HDP Milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Leyla Güven'in çabaları sonucunda grevi bıraktı. İstediğim tek şey var: Kimseye işkence edilmesin. Bu konuda yanımızda duran herkese teşekkür ederim."

Anne Zorba, cezaevi görüşü sonrası savcılığa giderek cezaevi yönetimi ve oğluna işkence edenler hakkında 'görevi kötüye kullanmaktan' suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Bolu Cezaevi’nde bulunan hükümlü Sercan Zorba, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine destek için geçtiğimiz aylarda 3 günlük açlık grevi başlattı. Zorba, açlık grevine son verdikten sonra ailesine, cezaevi yönetimi ve ceza infaz koruma memurlarının kendisine baskı uyguladığını söyledi. Son olarak ailesi ile telefonda görüştükten sonra Zorba’ya ters kelepçe takılarak hücreye gönderildi. Zorba da bu uygulamalara karşı dudaklarını dikerek açlık grevine başlamıştı. Gazete Duvar'ın haberi kamuoyuna duyurmasının ardından cezaevi yetkilileri Zorba'nın grevini sonlandırması için kendisiyle görüşmeler gerçekleştirdi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yaşanan olayı Meclis gündemine taşıyarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e soru önergesi verdi. HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven de olayın peşini bırakmayacaklarını açıkladı.