Murat Yetkin: Sıra Ankara, İstanbul ve İzmir'de mi?

Gazeteci Murat Yetkin, üç büyükşehir belediyesine kayyım atanmasıyla ilgili yazısında, başkanlarla ilgili gösterilen görevden alma gerekçesinin AK Parti seçmeni gözünde de bir inandırıcılığının kalmadığını ifade etti. Yetkin, "Sırada CHP’nin aldığı büyükşehir belediye başkanlarını da “terörle bağlantılı”, ya da bulunacak başka gerekçelerle görevden almak, yerlerine Erdoğan’ın atadığı valileri getirmek mi var?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin Diyarbakır, Van ve Mardin'de büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasını kişisel web sitesi YetkinReport.com'da  'Diyarbakır, Van, Mardin: sıra Ankara, İstanbul, İzmir’de mi?' başlıklı yazısında ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 31 Mart seçimlerinden önce “Kayyum atanan yerleri geri alacağız diyorlar. Benim vatandaşım bunları geri almana fırsat veriyorsa, devletin imkânlarını Kandil’e gönderecek olursanız yine kayyumlarımızı atarız” dediğini hatırlatan Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Oysa 'vatandaş' Erdoğan’ın uyarısına rağmen 31 Mart’ta Diyarbakır’da Mızraklı’yı yüzde 63, Mardin’de Türk’ü yüzde 56, Van’da Özgökçe Ertan’ı yüzde 54 oyla işbaşına getirdi. Şimdi, İçişleri Bakanlığı aradan geçen 4,5 ay sürede, daha yeni başkanlar kayyumların dosyalarını yeni açmaya başlamışken Mızraklı, Türk ve Özgökçe Ertan’ın 'devletin imkânlarını Kandil’e gönderdiğini' mi saptadı? Üstelik aylardır sınırın Irak tarafında PKK hedeflerine yönelik Pençe-1 ve Pençe-2 harekâtları devam ediyorken mi? Üstelik aylardır devlet güvenlik güçleri Fırat’ın Doğusu harekâtı için Suriye sınırına yığınak yapıyorken mi?

Geçelim bunları. Bu gerekçelerin AK Parti seçmeni gözünde bir inandırıcılığı da kalmıyor artık.

Şimdi sırada ne var? Sırada Ankara’da Mansur yavaş, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, İzmir’de Tunç Soyer ve CHP’nin aldığı büyükşehir belediye başkanlarını da “terörle bağlantılı”, ya da bulunacak başka gerekçelerle görevden almak, yerlerine Erdoğan’ın atadığı valileri getirmek mi var?"

YAZININ TAMAMI

HDP'den muhalefet partilerine çağrı: Susmak ortak olmaktırHDP'den muhalefet partilerine çağrı: Susmak ortak olmaktır

Selçuk Mızraklı tebligatı imzalamadıSelçuk Mızraklı tebligatı imzalamadı

Kayyım makama böyle oturduKayyım makama böyle oturdu

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanları görevden alındıDiyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanları görevden alındı

Dersim HDP adayı Nurşat Yeşil gözaltına alındıDersim HDP adayı Nurşat Yeşil gözaltına alındı

Ahmet Türk: Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildirAhmet Türk: Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın kayyım savunması: Demokrasi mücadelemiz çerçevesindeCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın kayyım savunması: Demokrasi mücadelemiz çerçevesinde

29 barodan açıklama: İdari darbe29 barodan açıklama: İdari darbe

Sanatçılardan 'kayyım' tepkisi: Kimdi sandık demokrasidir diyen?Sanatçılardan 'kayyım' tepkisi: Kimdi sandık demokrasidir diyen?

Ahmet Türk haberi Ankara'da belediye için kredi ararken öğrendiAhmet Türk haberi Ankara'da belediye için kredi ararken öğrendi