Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne grev kararı asıldı

Hizmet-İş Sendikası Antalya Şubesi, toplu iş sözleşmesi zamanında imzalanmadığı için belediye binasına grev ilanı astı .

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesinin (TİS) zamanında imzalanmamasından dolayı 26 Temmuz'da greve gideceklerini duyurdu.

Hizmet-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil, beraberindekilerle Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin önüne geldi. Ellerindeki, grev çağrısında bulundukları ilanı belediyenin giriş kapısına asan Kandil, Antalya İnsan Kaynakları A.Ş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamadığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğüne (ASAT) bağlı 7 bin 800 çalışanın haklı taleplerinin karşılıksız kaldığını belirten Kandil, "Çalışanın refah yaşamı için verdiğimiz mücadele neticesinde 26 Temmuz'da çalışanlarla birlikte greve çıkacağımızı duyuruyoruz" dedi.

Kandil, alınan grev kararının işçilerin daha iyi haklara sahip olması için verdikleri bir mücadele olduğunu dile getirdi.  (ANTALYA/AA)

Maltepe Belediyesi'nde grevMaltepe Belediyesi'nde grev