Kalın, Bolton'la görüştü: F-35 kararından rahatsızız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'la görüştü. Kalın'ın, Türkiye'nin F-35 savaş uçağı projesindeki ortaklığının askıya alınması kararından duydukları rahatsızlığı ve tepkiyi ilettiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre İbrahim Kalın ve John Bolton, ikili ilişkilerin ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.

Kalın, görüşmede ABD'nin, Türkiye'yi F-35 savaş uçağı programındaki ortaklığının askıya alınması kararından duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Kararın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın önceki ifadeleri ile uyumlu olmadığı gerekçesiyle Kalın, Türkiye'nin karara tepkisini iletti. Kalın, Türkiye-ABD ilişkilerinin tek taraflı dayatmalarla sağlıklı ilerleyemeyeceğini belirtti.

Suriye'de kurulması planlanan güvenli bölge ile Türkiye'nin güvenlik endişelerinin giderilmesi ve "Münbiç Yol Haritası"nın uygulanmasının da ele alındığı görüşmede, Libya konusundaki son gelişmeler de değerlendirildi ve tarafların siyasi çözüm yoluna dönmeleri konusunda ortak görüş beyan edildi.

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret programı ve muhtemel tarihler de görüşüldü. (ANKARA/AA)

Beyaz Saray: Türkiye'nin F-35 ortaklığı imkânsız hale geldiBeyaz Saray: Türkiye'nin F-35 ortaklığı imkânsız hale geldi

Pentagon: Türkiye, F-35 programından çıkarılıyorPentagon: Türkiye, F-35 programından çıkarılıyor

ABD'nin F-35 yaptırımı sonrası Rusya: Türkiye'ye Su-35 sevk edebilirizABD'nin F-35 yaptırımı sonrası Rusya: Türkiye'ye Su-35 sevk edebiliriz