ABD'nin F-35 yaptırımı sonrası Rusya: Türkiye'ye Su-35 sevk edebiliriz

ABD'nin Türkiye'nin F-35 savaş jetleri programına katılımını askıya alması sonrası Rusya'dan 'teklif' var. Rus devlet şirketi Rostec'in genel direktörü Sergey Çemezov, istemesi halinde Türkiye'ye Su-35 savaş uçakları sevk etme çalışmalarına hazır olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri alması nedeniyle Türkiye'nin F-35 savaş jeti programındaki ortaklığının ABD tarafından askıya alınması sonrası, Moskova Ankara'ya savaş jeti satmak istiyor.

Rus devlet şirketi Rostec'in genel direktörü Sergey Çemezov, Türkiye'nin istemesi halinde Su-35 savaş uçakları sevk etmek için çalışmalara başlamaya hazır olduklarını Çemezov, "Türk meslektaşlarımızın isteklerini belirtmeleri hâlinde S-35 sevkiyatını gündeme almaya hazırız" dedi.

Benzer bir açıklama, Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov'dan da gelmişti. Borisov dün, Türkiye'ye Rus yapımı savaş uçakları teslim edilmesini içeren bir anlaşma için görüşmeler yapılmasının olası olduğunu belirtmişti.

Pentagon dün, Türkiye'nin F-35 programına katılım ortaklığını askıya aldığını ve ortaklığın kesilmesi için resmi sürecin başlatılacağını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler F 35 Su-35 S-400 krizi