İYİ Parti’den MHP'ye 'FETÖ' yanıtı

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı'dan MHP'ye yanıt: Elhamdülillah FETÖ’cü değiliz.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, parti genel merkezinde gündemdeki konularla ilgili basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, eski sisteme dönmek isteyenleri 'FETÖ' ile ilişkilendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye halkın yarısının referandumda bu sisteme hayır dediğini hatırlatarak yanıt verdi. Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olması gerektiğini söyleyen Paçacı, “Elhamdülillah FETÖ’cü değiliz. Siyasi parti liderleri nezaket ve zarafet diline ve konuşma üslubuna ihtimam göstermek zorundadırlar” dedi.

Türkiye’nin NATO ve ABD ile ilişkilerinin örselenmesine sebep olan “S-400 hava sistemi” sevkiyatıyla birlikte ABD yaptırımlarının da başladığına dikkat çeken Paçacı şunları ifade etti:

“Türkiye F-35 pilot eğitim programına alınmamıştır. Güney Kıbrıs’a yönelik ABD silah ambargosu kaldırılmıştır. Görünen odur ki, bu yaptırımların gerisi gelecektir. Burada üzerinde durulması gereken husus; Türkiye Cumhuriyeti bu yaptırımlara ne kadar hazırdır ve Türkiye’ye kısa ve uzun dönemde ne gibi maliyetler getirecektir? Türkiye bunlardan habersizdir. Hatta millet iradesinin tecelligahı TBMM yeterince bilgi sahibi değildir. Cumhurbaşkanının tek başına aldığı kararın olumsuz neticeleri ile milletin karşı karşıya kalması gibi adil olmayan bir durumla yüz yüzeyiz. İktidar, parlamentoyu bilgilendirmek ve dış politikamızı milletimizin desteğiyle tahkim etmek yerine, her zaman olduğu gibi milli refleks ve şuurla karşılanması gereken meseleyi, yine oya, sandığa nasıl tahvil edeceği hesabına dalmıştır.”

'UCUBE SİSTEMİN TEK SAVUNUCUSU MHP'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Paçacı, “Bu ucube sistem Türkiye’ye kaybettirmektedir. AKP içerisinde bile tartışılan bu sistemin tek savunucusu kalmıştır; o da bu sistemden nemalanan Cumhur İttifakı’nın küçük ortağıdır” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kasatamonu’da yaptığı konuşmada, "Eski sisteme dönelim diyenlerin, FETÖ ile irtibat ve iltisakları vardır. Eski sitemden medet umanların PKK'ya diyet borçları bulunmaktadır” yönündeki sözlerini hatırlatan Paçacı, “Bu isnat ve ithamları demokrasiye inanmış kimsenin kabul etmesi mümkün değildir. Halkımızın yarısı referandumda bu ucube sisteme hayır demiştir. Bu insanlar FETÖ'cü müdür, PKK ile iltisak halinde midir?” diye sordu.

'ELHAMDÜLİLLAH FETÖCÜ DEĞİLİZ'

İYİ Parti’nin güçlendirilmiş parlamenter sistemden yana olduğunu, hukukun üstünlüğüne, çoğulcu demokrasiye inandığını, güçler ayrılığını savunduğunu belirten Paçacı, “Biz, Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olması gerektiğini savunuyoruz ve biz, Elhamdülillah FETÖ'cü de değiliz. Siyasi parti liderleri nezaket ve zarafet diline ve konuşma üslubuna ihtimam göstermek zorundadırlar. Herkes, inandığı sistemi savunabilir. Kendisi gibi düşünmeyenlere hakaret etmek hiç kimsenin ne hakkı ne de haddidir” dedi.