Okuldan öğrenciler çıkarıldı, konfeksiyon atölyesi oldu

Okulun bodrum ve zemin katında konfeksiyon üretimi yapan firma binadan çıkartıldı. Elindeki sözleşme ile tazminat isteyen firma icra takibi başlattı, okul iki katını yeniden konfeksiyon atölyesine verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beykoz'a bağlı Çavuşbaşı mahallesinde Anadolu Lisesi'nin zemin ve bodrum katında üretim yapan tekstil firmasından binayı boşaltması istendi. Okul müdürü ile yaptığı anlaşma nedeniyle şikayetçi olan firma zarar uğradığı gerekçesiyle okul için icra takibi başlattı.

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş'ın twitter üzerinden paylaştığı bilgilere göre Butik konfeksiyon isimli firma okulun bodrum ve zemin katlarını 2004 yılında 5 yıllığına kiraladı. Ancak 8,5 ay sonra okul birleştirmesi yapılacağı gerekçesiyle binayı boşaltması istendi.

Konfeksiyon firması binayı boşaltmasının ardından zarara uğradığı gerekçesiyle anlaşmazlığı mahkemeye taşıdı. 8,5 milyon TL zarara uğradığını öne süren firma hem zararının karşılanmasını hem de yeniden binaya taşınmasına izin verilmesini talep etti. Üst mahkeme kiracıyı haklı bulsa da Milli Eğitim Bakanlığı "Biz böyle bir parayı ödeyemeyiz, sorununuzu okul yönetimiyle çözün" deyince, firma sahibi icra takibi başlattı.

İcra memurları ile birlikte okula gelip işlemlerin başlaması ile birlikte yaz okulunda eğitim gören öğrenciler binadan çıkartıldı.

Okulun zemin ve bodrum katları yine konfeksiyon üretimi için kullanılacak.