Derya Uluğ: 3 Temmuz paylaşımımdan sonra konserim iptal edildi

Şarkıcı Derya Uluğ, "3 Temmuz şike soruşturması" ile ilgili paylaşımı nedeniyle tehditler aldığını ve Trabzon'da vereceği konserin belediye tarafından iptal ediliğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Futbolda şike iddiasıyla 3 Temmuz 2011'de başlatılan soruşturmayla ilgili paylaşım yapan şarkıcı Derya Uluğ'un Trabzon'un Akçaabat ilçesinde vereceği konser iptal edildi. Uluğ, tehdit edildiğini açıkladı.

Fenerbahçeli olan şarkıcı Derya Uluğ, 3 Temmuz 2011'de futbolda şike yapıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonun yıl dönümünde Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Uluğ, "3 Temmuz bir KUMPASTIR. Aynı zamanda diriliştir, direniştir. Başta Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman, yönetim ve oyuncularımız olmak üzere tüm FENERBAHÇE CAMİASININ hakkı yenmiştir. UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN EKİM: BİR OLUMSUZLUĞA MAHAL VERMEMEK İÇİN SANATÇI DEĞİŞTİRİLDİ

Paylaşımların ardından Derya Uluğ'un Trabzon'da düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali'ndeki konseri iptal edildi.

Yazılı açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Konser verecek sanatçılardan biri '3 Temmuz Süreci' ile ilgili şahsi twitter hesabından bir açıklama yapmış, bu açıklama halkımızda büyük tepkiye yol açmıştır. Trabzonspor bizim kırmızı çizgimizdir. Ben de iyi bir Trabzonspor taraftarıyım. Sanata saygımız sonsuzdur. Herhangi bir olumsuzluğu mahal vermemek için istişarelerde bulunduk. Açıklamayı yapan sanatçı değiştirilmiştir" dedi.

ULUĞ: HAKARET VE TEHDİTLER SINIRLARIN ÇOK ÜZERİNDE

Yaşananların ardından açıklama yapan Derya Uluğ, paylaşımlarında Trabzonspor'la ilgili bir ima bulunmadığı belirtti: "FETÖ terör örgütünün yarattığı 3 Temmuz sürecinde, yaşadığı zor süreçler adına takımıma duyduğum sevgi, kurduğum gönül bağı dolayısıyla bir tweet attım. Bu tweetin Trabzon halkıyla, Trabzonspor camiasıyla ilgili hiçbir ilgili olmamakla birlikte, asla ve kata bir ima içermemektedir. Nefret dili kullanılarak başka bir tarafa çekip, Trabzonspor'u hedef gösterme manası yaratılmıştır."

"Fenerbahçe'ye gönül verdiğim gibi Trabzon'a gönül vermiş gönül vermiş taraftarların hassasiyetlerini anlıyorum" diyen Uluğ, "Fakat maruz kaldığım tehdit, hedef gösterme ve hakaretler bazı sınırların çok üzerindedir. Sadece sizinle aynı fikirde olmadığım için tehdit ve hakaretlere maruz kalmak dışında AKÇAABAT KONSERİMİN İPTALİNE karar verildi" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)